tre fakta media vill inte att du ska veta

Jag vet inte om dig, men jag brukar känna ruttna när jag bläddrar igenom en av de populära damtidningar. Har du någonsin märkt plötsligt känner ful, fet, frumpy, eller bristfällig efter att ha läst en kopia av Vogue, Glamour, Mademoiselle, osv?

Tja, det är inte en tillfällighet. Faktum är att de flesta damtidningar inte finns för att informera, hjälpa, eller roa oss. Det enda skälet till deras existens är att sälja oss saker ~ oftast saker vi inte ens behöver.

Hur gör de som lyckas? I marknadsföring, det kallas “att skapa ett behov.” De får oss att må dåligt om oss själva så att vi ska köpa produkter för att fixa oss. Det är en otäck litet spel de spelar …

Ett. Tidningar tillgodose annonsörer på vilket innehåll att erbjuda. Till exempel kommer de publicerar inte bilder på kvinnor som älskar och accepterar sin normala kroppar. Om de kör en artikel med den tanken (vilket inte händer ofta), de ska följa det med ett foto av en undervikt modell. Kvinnor som älskar sina naturliga kroppar är inte bra kunder för dieten annonsörerna.

2. De skildrar konsekvent bilder av ouppnåelig skönhet. Modeller stå allmänhet ca 5’9 “och väger cirka 110 pounds. Den genomsnittliga amerikanska kvinnan är 5’4” och väger 140. De flesta av oss kommer aldrig att se ut som modellerna oavsett hur hårt vi försöker. Och inte ens modellerna själva kan leva upp till de photoshopped till perfektion bilder som skapas när deras bilder är digitalt “retuscherade.” Medierna som specifikt anges för att övertyga oss om att vi är ointressant om vi inte ser ut som dessa falska bilder. Uppenbar annonser eller “rekommendationer” i artiklarna övertyga oss att ivrigt köpa produkterna.

Tre. Sedan hålla ändra reglerna. Varje tidskrift utfärdar har en bättre kost, olika smink, och / eller den senaste stilen. De främjar kontinuerligt de nyaste, bästa, bättre, omformulerade, etc. produkter. Det finns inget sätt att aldrig hålla upp så vi hålla köpa och köpa, hoppfulla att det senaste köpet kommer att göra oss ser ut och känns bra.

Det är en dålig kompromiss. Vi tillbringar våra dagar mår dåligt om oss själva och slösa bort våra surt förvärvade pengar på skräp. Vi slösar våra bantning livsenergi i ett fåfängt försök att förändra våra kroppar. Samtidigt, media och annonsörer hoppar glatt tillsammans med sina ständigt växande vinster.

Jo jag vet inte om dig, men jag är trött av meddelandet. Jag väljer att inte titta på tidningar som skildrar orealistiska bilder av skönhet, som får mig att må dåligt över mig själv, eller som visar ändlösa bilder av utmärglade skådespelerskor. Jag har bestämt mig för att gilla vem jag är snarare än att försöka efterlikna någon annan.

Jag tar tillbaka mitt liv och berättar media att ta en vandring. Och jag är på ett uppdrag att bjuda in andra att gå med mig. Jag är trött på kvinnor som slösar bort sina pengar och sina liv. Jag inbjuder dig att tillsammans med mig gå ifrån känslomässigt våldsamt innehåll av dagens damtidningar.

Jag tror att vi är alla vackra på våra egna unika sätt. Jag är helt för att ta läckra, vårdande hand om oss själva och för att vara välskött.

Men jag tror också kvinnor har mycket att erbjuda världen utanför hur vi ser ut. Och jag uppmanar oss alla att njuta av livet och göra en skillnad i världen i stället för att slösa bort vår tid och pengar på att försöka uppnå medias omöjligt version av perfektion.