tips om att ta bort ansiktshår

Ansiktshår kan vara pinsamt för kvinnor, särskilt om det är mörkare än den omgivande huden. Du vill alltid se din bästa, men det är tufft att sätta din bästa sida när den är täckt av ansiktshår.

Hur mycket din ansiktshår stör dig är ett personligt val. Du kan gå alla ut och omforma ögonbrynen, ta bort hår från insidan av näsan och ta bort hår från hakan, läppar och ansikte.

Är rakning verkligen den bästa metoden för att ta bort oönskad hårväxt i ansiktet? Det är definitivt den mest använda metoden av män. En hel industri har uppstått kring rakning, geler, rakning krämer, efter rakning, och det stora utbudet av rakapparater som finns, alla utformade för att minska hudskador och irritation från rakning. Rakning kan fungera för män, men för kvinnor är det verkligen inte mycket av ett alternativ. Faktum är att vissa män söker även en alternativ metod för att ta bort hår från ansiktet.

När kvinnor har överskott ansiktshår, är det oftast längs överläppen och på hakan. Så vad är den bästa metoden för borttagning? Plockning är inte ett bra val eftersom det skulle ta en evighet och det är smärtsamt. Finns det några metoder för hårborttagning godtagbart för användning i ansiktet?

Hårborttagningsmedel är ett alternativ men förmodligen inte den bästa. De är dock en billig kort sikt hårborttagning alternativ. Nackdelen är att de innehåller starka kemikalier som kan bränna och irritera huden, så bilen måste tas när man använder hårborttagningsmedel. Eftersom endast den synliga hår avlägsnas genom att lösas upp, är processen kortlivade och måste upprepas ofta.

Elektrolys och laser är de bästa alternativen. Dessa metoder tar bort hår permanent genom att skada basen av hårsäcken så att håret bara slutar växa. Alternativen är ganska dyr och är långa procedurer för att genomgå.

Vaxning kombinerar det bästa av de två metoderna ovan och har snabbt blivit hårborttagning metod som föredras av både män och kvinnor. Vaxning drar bort håret från roten precis som tweezing. Håret att växa tillbaka, men det kommer att ta ganska lång tid. Vaxning är billigt och du kan göra det själv hemma om du behöver.

Och där har du det, några bra metoder för att avlägsna oönskat ansiktshår. Om allt annat misslyckas, se din läkare för rekommendationer.