tips för att hjälpa hantera den fysiska smärtan av amning avvänjning

Avvänjning uppstår när du erbjuda något till bebisen än bröstet vid tillfällen då du normalt skulle amma. Precis som amning är en naturlig process, så bör avvänjning från bröstet förekommer naturligt. En naturlig avvänjning kommer att orsaka minsta fysisk smärta för mamman.

Avvänjning bör alltid vara baby-ledda, utom i medicinskt krävs avvänjning. Oavsett hur avvänjning händer, är det bättre för dig fysiskt om du avvänja långsamt. Stoppa plötsligt kommer att orsaka brösten att bli svullna, och du kan utveckla ett bröst infektion.

Om du måste avvänja snabbt av medicinska skäl, är det viktigt att manuellt uttrycka mjölk för din komfort tills du börjar producera mindre naturligt. Att gå hela natten utan omvårdnad kan lämna dina bröst kännas riktigt tungt och fullt och även producera en ryggvärk. Ett sätt att lindra dina bröst i denna situation är att pumpa före sänggåendet. Detta kommer att hjälpa dina bröst att vara mindre fullt hela natten och formgivningen lindra din fysiska obehag när du vaknar. Endast pumpa eller manuellt uttrycka en liten summa. Om du pumpar för mycket, kommer du bara göra din kropp tror att det finns en ökad efterfrågan och det kommer att producera mer mjölk!

Vissa kvinnor har funnit det användbart när avvänjning bära kalla gröna kål blad i sin behå under dagen för att lindra de fysiska symptom på avvänjning. Om du vill prova detta, hålla bladen på plats bara tills de börjar vissna, och sedan ersätta dem med nya, kalla dem. Varning: kålblad kommer att stoppa mjölkproduktionen, så var noga med att göra detta i fall av mjölkstockning under avvänjning endast. Detta är inte den metoden att använda om du bara tillfälligt vill minska mjölkproduktionen. Dricka Sage te rekommenderas också. Drick 02:58 infusioner per dag av en matsked / 1 kopp varmt vatten och du bör se några resultat snart. En annan tröst stödet är att använda en anti-inflammatorisk medicin för att minska eventuell svullnad.

Nyckeln för att trösta medan avvänjning från bröstet är att göra det gradvis. En bra tumregel är att gå från att uttrycka 6 gånger per dag till 5 eller 4, sedan till 3 eller 2, och sedan till en gång var 2 eller 3 dagar, därefter en gång i veckan tills barnet är helt avvant.

Undvik att vidröra eller stimulera brösten och undvik varma duschar. Bindande brösten kan också hjälpa. Du kan prova att bära före graviditeten sport bh. Bär bh för ett par dagar och det obehag bör minska.

Isbildning dina bröst med täckta kallt förpackningar är inte kul, men det befriar någon svullnad och smärta. Tänk bara på att inte röra kallt förpackningar på bar hud. Om du och din läkare bestämmer att du ska använda BCP (p-piller) för familjeplanering, arbetar de underverk på att minska din mjölkproduktion, alltför.

Du kan också använda kalla tvättlappar i stället för is förpackningar. Att lindra smärta och obehag du kan också ta Tylenol enligt anvisningar på etiketten.