tidiga tecken på klimakteriet

Utveckla menopausesymptom före fyrtio års ålder är tidiga tecken på klimakteriet. Sådan tidig menopaus kan bero på kirurgiskt avlägsnande av äggstockarna, kemoterapi behandling för cancer, eller på grund av tidiga fel på äggstockarna. Du upplever alltså tidiga tecken på klimakteriet mycket innan andra kvinnor upplever normala klimakteriet symtom.

Klimakteriet symtom är desamma i fall av tidig menopaus eller normal menopaus. De vanligaste och tidiga tecken på klimakteriet är värmevallningar med överdriven svettning i mitt i natten. Få andra tidiga tecken på klimakteriet inkluderar:

? Sömnstörningar, irritabilitet och tillhörande trötthet
? huvudvärk och värk i kroppen
? Minnesförlust och depression
? Vaginal torrhet och infektioner i urinvägarna
? Brist på sexuell lust och upphetsning

Dessa tidiga tecken på klimakteriet uppstå på grund av hormonell obalans. Även om du inte kan kämpa mot sådana tidiga tecken på klimakteriet, kan du minimera riskerna till följd av sådana hormonell obalans. Gemensam faller ur brist på hormoner är minskad bentäthet leder till gallring av ben eller osteoporos. Du löper därför en större risk för frakturer på grund av tidiga tecken på klimakteriet. Ibland ökar också risken för hjärtinfarkt.

Hur att bekämpa Tidiga tecken på klimakteriet

Du kan minska eller ibland omintetgör tidiga tecken på klimakteriet genom att anta en hälsosammare livsstil. Inkludera många fullkorn, färska grönsaker som gröna bladgrönsaker, morötter, broccoli, gurka, etc., olika frukter som citrusfrukter, äpplen, bär, plommon, etc. i din dagliga kost. Konsumera låg fetthalt mejeriprodukter med hög kalkhalt att kompensera för förlusten av kalcium på grund av uppkomsten av tidiga tecken på klimakteriet.

Fytoöstrogener är de östrogener som finns i vegetabiliska livsmedel. Inkludera mer av sojabönor, kan tofu, linfrö bröd och baljväxter som dessa fytoöstrogen rika livsmedel fylla dina utarmande östrogen nivåer till följd av tidiga tecken på klimakteriet. Drick cirka åtta glas vatten varje dag och minska intaget av koffein produkter som kaffe, te, etc. för att motverka effekterna av tidiga tecken på klimakteriet. Begränsad konsumtion av alkohol, mindre än ett glas varje dag, visar sig vara mycket användbart för att upprätthålla en hälsosam livsstil.

Äta små portioner magert kött, fisk eller kyckling flera gånger i veckan förser mer järn i din kropp, som tidiga tecken på klimakteriet är ofta ett resultat av brist på tillräckliga järn i kroppen. Vegetarianer kan ersätta dessa med ökad konsumtion av bladgrönsaker och frukter att hålla tidiga tecken på klimakteriet i schack.

En annan viktig faktor hjälper i smidig övergång genom dina tidiga tecken på klimakteriet är dagliga fysiska övningar i minst en halvtimme. Rask promenad, dans och andra enkla övningar hålla dina ben friska, förhindra benförlust, minska viktökning, förbättra din hjärtsjukdom, och utveckla din allmänna hälsa. En positiv och optimistisk inställning till livet hjälper också hålla balansen.