tidig menopaus symptom

När en kvinna upplevelser klimakteriet före 40 års ålder är det kallas klimakteriet eller tidig menopaus. Tidig menopaus symptom är desamma som för normal menopaus. Tidig menopaus symptom visar sig i form av benskörhet, humörsvängningar, hjärtsjukdomar och andra problem.

Tidig menopaus symptom ses oftare hos kvinnor som röker regelbundet och de som aldrig har tänkt. Sådana kvinnor är mer benägna att hjärtinfarkter och en ökad kolesterolhalt. Eftersom klimakteriet har inträffat tidigare än vanligt, måste sådana kvinnor rådgöra med sin läkare för att lära sig om olika sätt att bekämpa de tidiga klimakteriet symtom.

Tidig menopaus symptom bero på minskad produktion av de kvinnliga hormonerna östrogen och progesteron. Detta orsakar mindre absorption av kalcium och resulterar i frakturer. Man bör därför ta kalciumtillskott i kosten, i form av bladgrönsaker och sojaprodukter.

Värmevallningar och nattliga svettningar är en av de vanligaste tidiga klimakteriet symtom. Dessa orsakas på grund av tvång av blodkärl. Värmevallningar störa ens sömn och kan orsaka sömnlöshet. Man blir rastlös och brist på vila kan lämna en person irritationskänsla.

Andra tidig menopaus symptom inkluderar torr hud och en ihållande brännande känsla på kroppen. Tillämpa en massa fuktkräm över hela kroppen kan behandla detta. Man får migränanfall från gång till gång och lederna blir stela.

Minskning av hormonproduktion orsakar en förlust av elasticitet i kroppsvävnader. På grund av detta kvinnor upplever tidig menopaus symptom såsom vaginal torrhet, smärtsamma samlag och en allmän brist på intresse för sexuella frågor. Kvinnor kan få ett behov av att urinera oftare på grund av en viss förlust av blåskontroll.

I allmänhet, är det för tidigt uppkomsten av klimakteriet en tuff tid för en kvinna med ökad förekomst av tidig menopaus symptom som trötthet, dåligt självförtroende och en allmän känsla av avvisande. Dock ser information om tidig menopaus symptom som man kan hantera klimakteriet bättre. Man måste anta sunda vanor i mitten av trettiotalet själv. Detta inkluderar rökning, ett måttligt intag av alkohol och en näringsriktig kost av gröna grönsaker och magert kött. Alla kvinnor måste ta en kopp lättmjölk varje dag för att bygga friska ben och ett förråd av kalcium i kroppen.

Det är en bra idé att minska intaget av te och kaffe till ett minimum eftersom detta hindrar upptaget av kalcium. Man kan ersätta kroppens hormoner av naturliga växt östrogener som tofu. En kvinna måste innehålla en regelbunden motion regim i sitt dagliga schema. Detta kan vara i form av en rask promenad eller någon annan fysisk aktivitet för att bygga starka ben. Sammantaget inducerar fysisk aktivitet en känsla av god hälsa och är det bästa vapnet mot tidig menopaus symptom. Man kan också ta hormonbehandling under strikt medicinsk övervakning för att bekämpa tidig menopaus symptom. Raden av behandling för att övervinna tidig menopaus symptom varierar från en kvinna till kvinna och beror på individens behov och fysiska hälsa.