symptom på klimakteriet som du borde veta

Eftersom varje kvinna har att uppleva klimakteriet i hennes liv, vilket inte är en bekväm situation är naturligtvis dess grundläggande kunskaper som är väsentliga för varje kvinna. I de flesta fallen ger klimakteriet mycket elände för en kvinnas liv, inklusive sexuella aktiviteter. För att göra dig medveten om de vanligaste symtomen vid klimakteriet, erbjudanden denna artikel kortfattat med grundläggande information om de potentiella problem.

En av de vanligaste symtomen vid klimakteriet är urininkontinens och sveda när du kissar. När du börjar få detta symtom ska du inte oroa dig eftersom du inte är upphandlande någon allvarlig sjukdom, det är bara den vanliga orsaken till klimakteriet.

Vaginal torrhet är ett vanligt symptom på klimakteriet. Din slida misslyckas med att få tillräckligt med smörjning som gör älskog smärtsamt. Som en annan förändring i slidan, kommer den vaginala slemhinnan påverkas på grund av förändringar i östrogen nivå. Älskog i en sådan situation blir smärtsamt och kräver vissa åtgärder som måste vidtas för att få befrielse från symptomen.

Inte panik om du hittar några förändringar i formen på dina bröst, det är bara en av de vanligaste orsakerna till klimakteriet. Samtidigt, kommer kvinnor märker gallring av deras hud. Dessutom är det som behöver mer oro ökningen kolesterolhalten. Under klimakteriet, förändrar kvinnors kolesterol avsevärt som kan öka risken för hjärtsjukdom.

En av de mest besvärande och vanliga symptom på klimakteriet är värmevallningar. Det står att 75 procent av fallen när kvinnor lider av värmevallningar. Hot blixt är faktiskt känslan av värme som sprider sig över kroppen. Svårighetsgraden av symtomen varierar bland kvinnor. Känslan av värme varar från 30 sekunder till några minuter. Värmevallningar kommer med andra symptom som hjärtklappning eller starka hjärtslag, svettningar, och rodnad hud. Pulsen och kropp temperaturstegring. Dessutom, många kvinnor upplever sömnlöshet eller sömnstörningar. Symptomen kvar med kvinnor för två till tre år i normala fall, men kan pågå fem till och med 15 år i sällsynta fall.

Som andra vanliga symptom på klimakteriet, finner vi kvinnor lider av benskörhet, viktökning, och blir mer benägna att hjärtsjukdomar. Benförlust under klimakteriet perioden ökar till 3 procent i strid med en genomsnittlig förlust på 0,13 procent per år. Den benförlust sjunker senare till 2 procent per år. Benförlust ökar risken för osteoporos där risken för benfrakturer ökar. Sprickorna bli mycket smärtsamma och öka flera hälsorisker.

Klimakteriet skede medför risk för hjärtsjukdomar med det. Både åldrande och hormonella förändringar sker i denna ålder, en eller kanske båda är ansvariga för den ökade risken för hjärtsjukdomar. När det kommer till viktökning, studier visar en genomsnittlig vinst på cirka fem pounds under de tre åren.