symptom på ett tecken på äggstockarna cysta du kanske har en cysta på äggstockarna

Har du haft smärta i bäckenbotten nyligen? Slöa värk i låren och nedre delen av ryggen? Är dina bröst ömma eller du upplever smärta och samtidigt ha samlag?

Den smärta som du upplever bara kan vara symtom på en cysta på äggstockarna.
Och om du inte har sett din läkare ännu och gör efterforskningar på nätet för att ta reda på vad symptomen är, läs vidare. Som du kommer att lära dig några av de vanligaste symtomen på en cysta på äggstockarna.

vad är ett cystor på äggstockarna?

En cysta på äggstockarna är helt enkelt en liten vätskefylld säck som utvecklas på antingen den ena eller båda av dina äggstockar. Inte oroa sig, cystor på äggstockarna är faktiskt vanligt och många, många kvinnor upplever minst ett av dessa i sin livstid.

Cystor på äggstockarna är i allmänhet inte cancer och de kan och kommer att försvinna naturligt och på egen hand när du tar rätt åtgärder och göra små, men påverkar förändringar i din livsstil.

vad är symptomen på en cysta på äggstockarna?

Merparten av tiden, det är smärtan i kroppen som du upplever som leder dig till din läkare för en examen, eftersom cystor på äggstockarna har inga yttre symtom.

Däremot kan du inte uppleva någon av dessa alls. Det är därför det är viktigt att se din OB / GYN varje år för en rutinmässig undersökning för att säkerställa att du är vid god hälsa.

Symptomen på en cysta på äggstockarna är:

Oregelbundna menstruationer

Smärta i bäckenområdet, lår och nedre delen av ryggen

Smärta innan mensen börjar

Illamående eller kräkningar

Ömhet i brösten

Tryck i din bukhålan

Problem att tömma blåsan helt

Eller smärta under tarmrörelserna

naturläkemedel för att bli av med din oönskade cystor på äggstockarna

När du ser en läkare och läkaren tar en gynekologisk undersökning och det bestäms att du har en cysta på äggstocken, vanligtvis din läkare kommer att sätta dig på p-piller. Då kommer föreslå att du helt enkelt “titta på och vänta.”

Detta tittar och väntetiden är i allmänhet förbi loppet av en eller två menstruationscykler att se om din cysta växer i storlek. Och om den gör under denna tid, kan din läkare föreslå att du har din cysta på äggstockarna avlägsnas kirurgiskt.

Fler och fler kvinnor som har diagnostiserats med en cysta på äggstockarna eller PCOS söker nu alternativ till traditionell medicin, eftersom de inte vill ta mediciner, erfarenhet smärtan i månader i sträck, eller de kan afriad att ha kirurgi.

Vad du kanske eller kanske inte har fått veta är att de flesta cystor på äggstockarna kan och kommer att försvinna naturligt och på egen hand. Men det finns åtgärder som du måste vidta för att denna naturliga läkningsprocess tillsammans.

Du kan lära dig precis vad små förändringar i din livsstil som du måste göra. För att starta måste du ändra dina matvanor. Skär ned på mättade fetter och börja äta en kost som är mer rik på fibrer. Du kommer också att behöva dricka örtteer och massor av vatten för att avgifta kroppen.