superfoods supermat för en smidig övergång till klimakteriet

Klimakteriet är en tuff övergång för många kvinnor. Det börjar vanligtvis förekommer i övre medelåldern när effektiviteten av äggstockarna börjar avta. Problem förknippade med tillhörande östrogenbrist som uppstår kan inkludera åderförkalkning, benskörhet, minskad hudens elasticitet och förändringar i det sympatiska nervsystemet som resulterar i “värmevallningar.” Men genom att inkludera följande superfoods i din dagliga kost, kan symtomen lindras, minne makt upprätthålls, och benskörhet förebyggas.

Tofu är ett utmärkt protein alternativ för kött och det kan vara till stor hjälp i att sänka ditt kolesterol och förebygga hjärtsjukdom. Tofu och andra sojaprodukter kan också bidra till att minska biverkningar av klimakteriet, såsom värmevallningar.

Nyligen genomförda studier har visat att fibrer kan bidra till att minska din risk för tjocktarmscancer och andra typer av cancer, liksom tarmfickor. Kvinnor behöver cirka 30 gram fibrer varje dag. Navy bönor kommer in på 19 gram, så de är ett underbart val. Använd dem i din chili eller soppor, eller prova dem för en näringsrik sida skålen i stället för den vanliga pasta eller ris.

När vi blir äldre, kan vi finna att vårt minne börjar slira lite, och vi befinner oss glömmer saker. Genom att äta blåbär, kan vi faktiskt kunna bromsa den kortsiktiga minnesförlust. Kasta dem ovanpå några vanlig yoghurt för en stor frukost eller mellanmål val. Yoghurt, som är laddad med kalcium, kan hjälpa till att förebygga osteoporos. Som en extra bonus, kan det bidra till att stärka ditt immunförsvar och stödja dina ansträngningar viktminskning. Välj yoghurt som innehåller höga mängder av goda bakterier såsom acidophilus, vilket också kan bidra till att förebygga jäst och urinvägsinfektioner.

Avokado är höga i antioxidanter som vitamin E, som är viktig faktor för att skydda både din vision och huden. De innehåller också monosaturated fetter, som har visat att förbättra tillståndet för hår och hud, som kan drabbas när en kvinna går igenom klimakteriet. Chunk upp en fin mogen avokado för en läcker guacamole dip, eller ens prova dem på din smörgås med en tomat.

Pröva också att undvika att dricka en stor mängd koffeinhaltiga drycker varje dag, och öka kroppens C-vitamin absorption genom att samarbeta en apelsin med en järnrik mat som fullkorn havregryn.