självstympning varför de gör det

Självstympning kommer i många namn – självskadebeteende, själv-skärning, självskadebeteende. Men oavsett vad lagen heter, det hela handlar om en sak – avsiktlig skadegörelse på ens hud vävnader av andra skäl än självmord.

Självstympning är ganska populär bland tonåringar. Mellan män och kvinnor, kvinnor gör det oftare. Självstympning är processen att skada sig själv, vilket är faktiskt ett problem i samband med ett beteende och sinne.

vad är orsakerna till självstympning?

Även om det kan vara hundra skäl till varför en person väljer att orsaka sår, är den vanligaste montering agitation. När en person blir väldigt arg, hon skulle försöka ventilera den till något eller någon. Det är inte osannolikt att hon ska vända sig till sig själv att släppa sin ilska om hon inte hittar något eller någon annan att styra den till. Tillfoga smärta mot sig själv är en metod för att utvisa spänningar och ångest.

Vissa människor finner glädje i lemlästa sig själva. Av någon anledning tycker de att skära sin hud som en trevlig handling. De finner nöje i ryck av smärta som de känner när de glider ett vasst föremål längs armarna. De får också lyckan att bara titta på blodet som det sipprar ut av snittet.

När en person känner sig glad över den handling av självstympning, blir de beroende av det. De kommer att uppleva en oemotståndlig behov av att skära sig från tid till annan, speciellt om det finns ilska eller ångest triggers. Självstympning görs oftast i privata, även om det är möjligt för en person att göra det i sällskap med en annan, med båda av dem njuter av handlingen.

vad kan man göra åt det?

Sedan självstympning är mest populära bland tonåringar, bör föräldrarna vara de första personer att vara medveten om det. De bör kunna upptäcka problemet till hands genom varningssignaler. Föräldrar som ser ärr märken, sniderier, brandings, blåmärken, och biter på tonåren bör omedelbart berörda. Det är bäst att de pratar med sina barn och söka hjälp av en hälso-expert.

Sedan självstympning anses vara ett psykologiskt problem, bör det åtgärdas av kvalificerad psykiater. Behandlingen Förfarandet innebär beteendemässiga korrigering tekniker och stress-hantering strategier. Terapier bör utföras på en regelbunden basis, fram tills full återhämtning uppnås.

Självhjälp är också möjligt, och det är mest tillämplig på vuxna som vill göra sig av med sina destruktiva självstympning vanor. Här är några tips som kan hjälpa:

Ett. Försök att hitta styrkan inom dig att hålla dig från att skära.
2. Lugna nerverna genom att räkna ner från tio till en.
Tre. Fokusera dina sinnen och uppmärksamhet till något annat. Detta kommer att distrahera dig från underhållande tankar om självstympning.
4. Andas långsamt. Andas genom näsan och släpper ut luft genom munnen.
Fem. Håll alla knivar och vassa föremål utom räckhåll, helst i något låst ställe.
6. Använd en tuschpenna istället för en kniv om du inte kan kontrollera lusten att skära dig själv.
7. Hitta andra sätt att ventilera frustration och ilska, som att slå en boxningssäck eller klämma en stress boll.