sätt att hjälpa avlägsnande av cystor på äggstockarna utan kirurgi

De flesta läkare rekommenderar en kurs av p-piller eller kirurgi som enda medel för avlägsnande av cystor på äggstockarna. Problemet är att p-piller ofta kan göra symptomen värre, eftersom de kommer med sin egen uppsättning av biverkningar, och kan faktiskt öka storleken av cysta. Även kirurgi kan ta bort cysta, en hel del kvinnor är rädda att deras äggstockar blir skadad och kommer att påverka deras förmåga att få barn.

Både medicinering och kirurgi kvalificerar endast som tillfälliga behandlingar eftersom man bara maskerar de effekter och den andra är inte ett permanent botemedel. Men visste du att det finns naturliga behandlingar som kan genomföras i din dagliga livsstil, som inte bara kommer hjälpa krympa cysta och så småningom ta bort det helt, men kommer också att förhindra den från att någonsin komma tillbaka igen?

Som du säkert vet, är cystor på äggstockarna främst orsakas av hormonell obalans och höga socker och stress är också en bidragande faktor. De flesta cystor på äggstockarna försvinner av sig själva, men under tiden kvinnorna behöver hjälp med den smärta som kan orsakas av cystor. Ett av de mest effektiva sätten att hjälpa till med den naturliga avlägsnande av cystor på äggstockarna är genom att införa mer fiber i kosten. Många människor lider av förstoppning på grund av en dålig diet och detta kan bidra till att öka trycket i bäckenregionen och lämna ditt anbud magen känsla och uppsvälld. Fiber finns bara i livsmedel som kommer från växter och innehåller fullkornsbröd, brunt ris, frukt och grönsaker. Allt detta passerar genom tarmen tar andra livsmedel material och avfall med det och hålla tarmarna fungerar effektivt. Andra lösliga fibrer som finns i produkter såsom havre, bönor och linser är alla mycket effektiva för att minska mängden kolesterol i blodet.

Hantera stress är också en viktig faktor för många kvinnor som har cystor på äggstockarna. Försök att ta lite motion under dagen för att bara helt enkelt fly från vardagens stress i livet, även om det är bara en 20 minuters promenad, där du kan andas in lite frisk luft och rensa dina tankar. Följ det med en kopp örtte, smuttade långsamt så att njuta av varje tugga. Teer som grönt te eller mynta är särskilt effektiva eftersom de innehåller lugnande och lugnande egenskaper.

Dessa är bara ett par ändringar som kan införlivas i vardagen för att ta itu med smärtan av en cysta på äggstockarna, men också för att hjälpa till med den naturliga avlägsnande av äggstockarna cysta, utan att behöva ta till kirurgi.

Så många kvinnor leds att tro att medicinering eller kirurgi är de enda alternativen, men tro mig när jag säger att naturliga behandlingar kan hjälpa avlägsnande av cystor. Du behöver inte längre leva med smärtan, uppsvälld mage och känsla av illamående som är alla symptom på en cysta på äggstockarna.