övervinna symptom på klimakteriet

Klimakteriet är en helt naturlig händelse som indikerar slutet på en kvinnas menstruation. Det inträffar när äggstockarna slutar producera könshormoner, vilket leder till att klimakteriet symptom som värmevallningar, vaginal torrhet, humörsvängningar. Det inträffar också när äggstockarna tas bort kirurgiskt eller äggstockarna slutar fungera av någon anledning. Detta är känt som “kirurgisk menopaus,” men symptomen och behandling är desamma.

Äldre kvinnor har ofta missuppfattningar och myter om klimakteriet som de lärt sig av sina egna mödrar. De tror att livet är meningslöst och tråkigt efter klimakteriet. Men idag, många kvinnor börjar dagen med nya upptäckter och utmaningar ansikte på deras arbete under klimakteriet. De vet att klimakteriet är en naturlig beredskap i åldrandet. Det bär inga allvarliga hälsorisker. Så, för att formulera bästa hälsa beslut, försöka förstå klimakteriet symtom och dess behandlingsalternativ.

Frekvensen och svårighetsgraden av klimakteriet symtom varierar helt från kvinna till kvinna, men de vanligaste klimakteriet symtom är värmevallningar, oregelbundna blödningar, urininkontinens, humörsvängningar och vaginal atrofi. När värmevallningar förekommer, är plötsliga intensiva vågor av värme och svettning observerats i den övre delen av kroppen, speciellt i bröstet, ansiktet och huvudet. Spolning och svettningar inträffar vanligtvis också, följt av en chill. Vissa kvinnor känner att deras hjärta slå mycket snabbt och blir orolig.

Värmevallningar kan pågå från några sekunder till flera minuter. Detta varierar också från kvinna till kvinna. Kvinnor som har haft hysterektomi är mer benägna att ha värmevallningar medan de flesta kvinnor upplever sina värmevallningar under de första 2 åren efter menopaus. Men vissa kvinnor har sina värmevallningar flera år innan klimakteriet medan vissa har dem för 10, 20 eller ens 40 år eller längre efter klimakteriet. Dessutom kan dessa blixtar påverkar även ditt sociala liv och arbete. De kan störa din sömn om de inträffar natten och lakan i din säng kan bli blöt av svett.

De flesta kvinnor märker symptomen på premenopause, framförallt oregelbundna perioder. I själva verket kan förändringar såsom kortare eller längre perioder, tyngre eller lättare menstruationer, och olika lång tid mellan perioder vara ett tecken på att klimakteriet är nära.

Klimakteriet leder ofrivilligt läckage av urin, infektion, eller smärtsam urinering.

Depression kan också förekomma före klimakteriet. Det är dock oklart om depression är kopplat till låga nivåer av östrogen eller till de många ändringar kvinnor möter under deras 40s och 50s (t.ex. karriär eller tryck äktenskap, eller vård av barn eller åldrande föräldrar).

Genom att känna till de fyra stegen i klimakteriet (och hur man identifierar vilken du är i), kommer du att bättre kunna övervinna de 35 (eller fler) symptom på klimakteriet som åtföljer den. Klimakteriet behöver inte vara en traumatisk, svår tid i ditt liv som du har inget annat val än att genomlida. Det finns ständigt nya forskning som görs som hjälper kvinnor handskas med – om inte helt lindra – symptom på klimakteriet. Många av dessa behandlingar, en gång betraktades som “alternativ” involverar örter eller andra metoder som hjälper äldre kvinnor leva ett normalt och hälsosamt liv.