orsakerna till vaginal torrhet och naturläkemedel som fungerar

Det kan finnas olika förhållanden som kan främja vaginal torrhet i kvinnan, oavsett vilken anledning, men om detta inträffar under fertila år kvinna blir en källa till oro. Det kan vara hårda på relation och kvinnans psyke, kan det verka även depression i vissa fall.

Klimakteriet är en av de vanligaste orsakerna till vaginal torrhet. Under klimakteriet kvinnor lider av hormonell obalans som orsakar brist på östrogen hormon i kroppen för att främja detta problem. Några kvinnor lider inte av de biverkningar av klimakteriet och kan inte möta denna situation men annars vaginal torrhet uppstår under klimakteriet. Gallring och förtjockning av vaginala muskler också främja detta problem. Detta problem kan vara på grund av infektion i slidan eller ens på grund av menopausala effekter. Graviditet och kvinnor som återhämtar sig från förlossningen kan också möta detta problem på grund av hormonell aktivitet eller kan bero på andra orsaker, om det inte finns någon annan komplikation, i sådana fall kommer detta problem bleknar bort på egen hand.

Vissa typer av läkemedel också orsaka torrhet i slidan,, läkemedel mot depression är högt blodtryck, cancer, allergi och ulcus känt för att gynna torrhet i vissa fall. Vissa typer av sexuellt överförbara sjukdomar också orsaka torrhet. Det finns andra medicinska tillstånd som vaginism som inte är direkt kopplade till vaginal torrhet, men kan orsaka det på grund av psykologiska skäl. Vaginism orsakar muskelspasmer om något penetrerar slidan som inte tillåter en kvinna att bli upphetsad på grund av förväntan om smärta vid sex. Stress, ångest och särskilt prestationsångest är några andra psykologiska orsaker till vaginal torrhet. Kvinnor som lider av diabetes och hyper-eller hypotyreos kan också möta torrhet temporärt tills dessa sjukdomar inte kontrolleras.

För mycket douching av slidan rubbar dess PH-balans vilket kan orsaka svampinfektion i slidan som orsakar smärta vid urinering och kön, och kan främja vaginal torrhet också. Använda doftande tamponger, kuddar eller använda deodoranter, kan talk nära slidan också orsaka svampinfektion att främja torrhet i slidan. Ansträngt förhållande med manlig partner också kan orsaka detta problem på grund av bristande intresse av kvinna i kön, kan en kvinna vara allergisk mot latex, ett material som används för tillverkning av kondomer, vilket också kan orsaka vaginal torrhet. Ammande mödrar kan också möta detta tillstånd på grund av östrogen nivåer men detta är inte något som alla kvinnor kan utsättas för.

Ibland sexuell dysfunktion hos manliga partner främjar låg libido eller brist på lust hos kvinnan för sex som i sin tur inte tillåter henne att få tillräcklig smörjning. Skada på ryggmärgen som multipel skleros kan också orsaka vaginal torrhet, återhämtar sig från denna situation beror på hur allvarlig skadan. Vissa par använder petroleumbaserade smörjmedel under älskog som kan orsaka torrhet efter en viss tid, om inte omedelbart eftersom det kan skada slemhinnan i slidan, vattenbaserade glidmedel är säkra att använda. HerSolution gel är mycket pålitliga och mest använda fuktgivande glidmedel med kvinnor. Kvinnor som använder p-piller eller har oregelbunden sex under en lång tid kan utveckla detta problem men tillräckligt förspel och rätt smörjning kan ta bort detta problem i sådana fall.