ordentlig behå dimensionering vad varje kvinna bör veta

De flesta kvinnor bär inte rätt BH-storlek. Med månatliga cykler vätskeretention, bantning och allmän åldrande, även det inte bör antas att den storlek du var två år sedan har samma storlek du är idag (eller att en behå kan bäras så länge, för den delen). Även en förändring av 5 pounds kan ändra din bh storlek. Denna guide hjälper dig att korrekt mäta din byst, så att du kan hitta den storlek för dig.

Medan de flesta butiker kommer att ha en säljare för att hjälpa dig i rätt mått för att köpa sexiga underkläder från en katalog, är det viktigt att veta din storlek.

Hur vet jag om din nuvarande bh inte passar

Ryggen åker upp. Detta kan innebära att kopparna är för små, eller bandet är för hårt. Framsidan av bandet är för hårt för att få ett finger under den. Detta innebär att du behöver en större band.

De kupor skall vara helt fyllda, eller du kanske behöver en mindre kopp. Om, å andra sidan, är kopparna överfulla, kan du behöva en större kopp eller en annan typ av behå.

Om underwire gräver i, kan du behöva en större kupstorlek. (Eller din bh kan bara vara mycket gamla. I båda fallen är det dags att byta ut det.) Detta skulle också kunna vara en indikation på att sido vingar bh är inte tillräckligt stort.

riktiga mätningar

Först behöver du tre mätningar: under bysten, övre byst, och full byst. För under bysten, mäta direkt under bysten. Med alla mätningar, hålla bandet säker men inte för hårt. För den övre byst, mät över bysten och under armarna.

Om skillnaden mellan det under och övre byst mindre än två inches, den under bysten är ditt band storlek (runda upp till närmaste jämna tal). Om skillnaden är mer än två inches, tillsätt 2-3 “i enlighet bystmått att få ett jämnt antal och använda detta som ditt band storlek. För hela bysten, mäta runt en största delen av bröstet. Kontrollera att kassetten är säkert runt baksidan.

Din kopp storlek bestäms av din fulla bystmått – din övre bystmått. Om skillnaden är mindre än en “, du är en AA, 1” är ett A, 2 “är ett B, 3” är en C, 4 “är ett D, 5” är en DD (eller E), etc .

bortom mätningar

Naturligtvis dina mätningar är bara början. Det finns andra saker att tänka på när man letar efter en bekväm, men ändå sexig behå.

När man försöker på olika behåar, se till att området mellan de två koppar som faktiskt kommer i kontakt med bröstet. Gör inte remmarna stödja ditt bröst ensam! Detta kommer att vara mycket obehagligt över långa tidsperioder, kommer behå slits ut snabbt, och trycket på banden kan orsaka ryggproblem.

Om du letar efter de bandstorlekar att skilja på ett annat märke, kan du också behöva ändra din kupstorlek. Generellt, när du minskar band storlek, måste du öka din kupstorlek, medan ett större band kommer att kräva en mindre kopp.

bh stilar

Olika stilar av behåar har olika passform. Akta de konvertibla bras: medan de kan ibland fungera, är det sällsynt att alla tänkbara stil fungerar för din kropp.

Full Cup / Full täckning – Designad för stöd, dessa behåar täcker hela bröstet.

Half Cup / Demi Cup – Dessa behåar täcker 75 procent av bröstet. Detta är en sexig snitt som ökar klyvning, men se till att dina bröst är inte “cut-off” i centrum. Din profil bör ändå vara smidig, och om det inte, du behöver en större kupstorlek.

Båg BH – Dessa behåar ger mest stöd.

Racerback Bras – Dessa bras har en crossover mönster i ryggen. De kan ha en främre eller bakre lås, eller kan helt enkelt dra över huvudet. Detta är en gemensam stil för en sportbehå.

Halter-Top Bras – Som namnet antyder, dessa behåar har en rem som loopar runt halsen, snarare än de vanliga axelband. Dessa behåar kan öka klyvning, och kan bäras med både grimma toppar och toppar med låg center täckning.

Backless Bras – Medan vissa Backless behåar bokstavligen har bara främre täckning, vanligen detta avser behåar med extremt låga ryggar, så att många klänningar med låg rygg kan bäras utan bh visning.

Strapless Bras – Dessa behåar har inga remmar alls, bara bandet. Några av dessa kan täcka magen också, och en del även täcka kroppen som en trikåer. Dessa längre axelbandslösa behåar tenderar att stanna på plats bättre.

Vadderade Bras / push-up BH – Dessa behåar har extra stoppning i koppar för att ge illusionen av en större bröst och / eller för att öka klyvning. Stoppningen kan tillverkas av samma material som bh, skum, eller gel. Gel blir allt mer populärt på grund av dess mer naturlig look. I vissa behåar är stoppning flyttbara.

Dekolletage – Dessa behåar är lägre snitt än en demi bh, så att du kan bära något ännu lägre snitt utan att avslöja din behå.

Ljus-Support Bras – Dessa behåar har ingen underwire. Medan du kan frestas att bära en till en heldagsaktivitet, om du är större än en en kopp, kanske du inte får det stöd du behöver. En rätt utprovad BH kommer att vara bekväm om det har underwire.

Sport BH – Dessa behåar utformade för att minimera studsande under atletisk aktivitet. Medan några billiga sorter gör detta genom att mosa dina bröst, är det bättre att hitta på som är dimensionerad efter kopp storlekar (i motsats till små, medelstora och stora) och få monterade som du gör med en vanlig behå. På lång sikt kommer detta att öka din komfort.

Omvårdnad Bras – För att underlätta för ammande mödrar, dessa behåar har ett snäpp varje axelband, så hon kan enkelt ta bort dem för att föda barnet utan att ta bort hela bh. Generellt omvårdnad bras är full täckning för det extra stöd en ny mamma behöver.

Nu kan du beställa alla dina underkläder med tillförsikt! Så nästa gång du hittar den perfekta lilla svarta klänningen, kan du vara säker på att du kommer att se din bästa