om din röst darrar, kommer det inte gå iväg på egen hand

En av de mest pinsamma egenskaper talande röst är vacklande eller koger, som påminner om en kalkon. Även om det drabbar kvinnor mer än män, kan det hända när du är nervös eller när du ger ett tal eller presentation, till exempel. Däremot kan en röst som skakar förekommer även i normal konversation.

Nyligen hörde jag en amerikanska kongressledamoten talar och jag blev förvånad över att höra hur hennes röst skälvde. Denna kvinna är en erfaren talare så jag är ganska säker på att hennes vingla inte beror på nervositet. Det är verkligen ett problem för henne eftersom som hon åldrar det kommer bara bli värre.

En av de många välsignelser jag upptäckte efter att hitta min “riktiga” röst är det som jag åldras min röst håller på att förbättras. Visserligen vid min ålder kan jag inte säga att vad som helst på eller i min kropp! Men eftersom jag har tagit stress, stammen, och dagligt slitage av min röstapparaten, är mitt ljud faktiskt bättre än det var när jag upptäckte min “riktiga” röst i min tidiga 20-talet.

Problemet med den röst som quivers är att stämbanden används som den primära förstärkare. Detta innebär att de har utsatts för en hel del missbruk genom åren som kan resultera i en darrande eller skakning ljud. En av mina klienter kom till mig med en mycket märkbar vingla, jag lärde henne hur man använder hennes bröst när hon talade, och den koger var borta. Det händer att snabbt. Den goda nyheten för sin kvinna är att hon inte längre är påminner om en gammal kvinna! Var du tala med henne i telefon, skulle du inte veta om hon var 25 eller 75. Hennes röst är nu tidlösa.

Om din röst vinglar som en kalkon, lär dig att använda din brösthålan för att driva din röst och jag garanterar att darra kommer att vara borta. Dessutom kommer din röst att bli rikare, varmare, djupare och resonant, definitivt ett plus om du är orolig för bilden du projicerar.