naturliga hem rättsmedel för menstruation problem som fungerar

Menstruation är den månatliga utsläpp av blod från livmodern av icke-gravida kvinnor. Fertiliteten hos kvinnor är helt beroende av de normala menstruationscykler. Kvinnliga könshormoner som östrogen och progesteron styr menstruationscykeln och hjälpa till i den normala funktionen hos de reproduktiva organen. Problem i menstruation uppstår med kraftig blödning, smärta och kramp i livmodern, oregelbunden menstruation cykler etc. Dessa problem i allmänhet inte utgör något hot mot fertiliteten hos kvinnor, men orsakar extrema obehag för att utföra regelbundna aktiviteter. Problem i menstruation är mest besvärande i början av puberteten när kroppen börjar anpassa sig till de hormonella svängningar och avtar successivt i sinom tid.

symptom

Menstruella problem diagnostiseras av följande symtom –

Ett. Överdriven blödning resulterar i svaghet i kroppen.
2. Måttlig till svår smärta i nedre delen av magen.
Tre. anemi
4. Aptitlöshet.
Fem. Illamående och kräkningar

orsaker

Menstruella problem är främst orsakas på grund av fluktuationer i nivåerna av östrogen och progesteron hormoner, som utsöndras från äggstockarna. Brist på kalcium i blodet och svår anemi är andra bidragande faktorer till detta problem. Cystor och muskelknutor i livmodern kan också orsaka menstruella problem.

huskurer

Huskurer är mycket effektiva vid behandling av menstruationer, och dessa har praktiserats genom generationer.

Ett. Ginger är en vanlig kök ört som är mycket effektiv vid behandling detta problem. Dricka avkok av ingefära tillsätta lite socker, tre gånger om dagen ger befrielse från menstruella problem.

2. Dricka saft av bladpersilja hjälper vid behandling av detta problem. Juice från morot, betor, gurka och persilja hjälper också till att minska mensvärk.

Tre. Äta kokta bananer blommor med ostmassa minskar menstruationsblödningar.

4. Drick beredda genom kokning 2 teskedar torkade safflorfrön i 120 ml. av vatten är mycket effektiva i denna behandling.

Fem. Dricka en frön avkok koriander i vatten behandlar kraftig blödning under menstruationen.

6. Dricka ett glas mjölk, lägga halv tesked kanel pulver hjälper n att minska mensvärk.

7. I en kopp varmt vatten, tillsätt halv tesked pulveriserade sesamfrön och dricka det två gånger dagligen. Denna behandling ger befrielse från krampaktiga smärtor under menstruationen.

8. Juice från barken av mangoträd ger fantastiska resultat i behandling av menstruationer. En blandning framställes genom tillsats av 10 ml av saft i 120 ml vatten. En tesked av denna blandning bör ges till patienten i varannan timme.

9. Att dricka en dekokt framställes genom kokning 15 gram Rough agnar i en fjärdedel liter vatten är mycket användbart vid behandling av menstruella problem.