naturliga botemedel mot cystor på äggstockarna – varför du bör agera nu

Många kvinnor är desillusionerade med alla piller och invasiva procedurer som konventionell medicin erbjuder dem som en behandling för sina cystor på äggstockarna och som endast fungerar som en tillfällig lättnad. Men, det finns en naturlig botemedel som fungerar med kroppen och får till roten av problemet istället för att maskera symptomen, som konventionell medicin gör.

Vad många kvinnor inte inser är att deras cystor kommer att fortsätta att bilda tills vissa biologiska förändringar görs. Dessa behöver inte alltid vara stora förändringar, ibland kan det vara något så enkelt som att klippa koffein ur kosten och hålla sig borta från vissa toxiner. Smärtan av att leva med en cysta på äggstockarna på en daglig basis är tillräckligt för att driva en kvinna upp på väggen. Det hindrar henne från att göra så mycket och lämnar hennes känsla låg och eländig. Även hennes familj har ofta svårt att förstå vad hon går igenom och tycker att ett smärtstillande medel bör lösa problemet. Hon försöker så många olika typer av smärtstillande medel och p-piller, men de flesta av dem misslyckas med att erbjuda permanent lättnad. Det är där de naturliga botemedel kommer till sin rätt. Det finns många naturliga botemedel och behandlingar som har prövats av andra kvinnor och faktiskt visat sig fungera. Nyckeln är att ta reda på vad som orsakar cystor på äggstockarna och detta kan vara en hormonell obalans, insulinresistens eller ens exponering för vissa toxiner.

Ganska ofta en förändring i kost är en naturlig botemedel för cystor på äggstockarna som verkligen kan göra en skillnad. Som tidigare nämnts är det en bra idé att börja med att skära vår koffein och alkohol och byta till örtte som innehåller lugnande och lugnande egenskaper för både kropp och sinne. Förstoppning kan spela en stor roll i att sätta ökad press på en redan uppsvälld och inflammerad mage, så det är också en bra idé att börja införa massor av färsk frukt och grönsaker i din kost och även dricka minst 8 glas vatten till dag, till hålla allt i rörelse.

Snabb smärtlindring kan erhållas med användning av en värmedyna lågt placerad på buken, mot äggstockarna. Om du har mer tid är det också bra att göra en wrap ricinolja, genom att blötlägga en vit handduk med ricinolja och sedan placera detta på buken. Täck detta med ett skikt av plast, kommer en gammal bärkasse göra, och sedan lägga värmedyna på toppen av detta. Castor har använts i århundraden och fungerar bra till att minska inflammation och lugna området.

Genom att ta ett systematiskt tillvägagångssätt och göra hälsosammare livsval, kan en kvinna ta reda på vad som fungerar med hennes kropp. Sitta och göra ingenting för cystor på äggstockarna kommer bara göra smärtan ännu mer outhärdlig och ganska ofta cysta kommer att växa ännu mer under denna period. Långvarig användning av smärtstillande och preventivmedel kan också orsaka långsiktiga biverkningar.

Kör inte risken för att utveckla mer allvarliga frågor, agera nu genom att försöka en naturlig behandling plan som kommer att hålla dig frisk och smärtfri år framöver.

Så många kvinnor leds att tro att medicinering eller kirurgi är de enda alternativen, men tro mig när jag säger att naturliga botemedel för cystor på äggstockarna kan och göra jobbet.