naturliga botemedel för bakteriell vaginos – 3 bv behandlingar att använda nu

Om du har oturen att drabbas av symptom på BV, är du verkligen inte ensam. Över tre fjärdedelar av kvinnorna kommer att ha detta tillstånd någon gång i sitt vuxna liv. Vissa kvinnor kommer bara uppleva ett isolerat utbrott men för många andra är detta bara början av ett tillstånd som återkommer upprepade gånger.

Konventionella läkemedel kan hjälpa till att lindra symptom, men eftersom den inte behandla orsaken. Däremot kan naturliga botemedel för bakteriell vaginos vara ett värdefullt alternativ för att försöka och många kvinnor har funnit dem ett mycket bättre alternativ.

Bakteriell vaginos orsakas av en obalans av de naturligt förekommande bakterier i slidan. Det kan vara svårt att bestämma precis vad som orsakat obalansen. Dock är slutresultatet att det finns en förskjutning av pH-nivåer till alkalisk från normalt sura nivåer i slidan och att detta orsakar obehagliga symtom, bland annat en vattnig vitt eller grått urladdning, en dålig fiskliknande lukt och ofta outhärdlig klåda och bränning. Återställa den rätta balansen är viktig, och naturliga botemedel för bakteriell vaginos kan hjälpa till att göra det så mycket bättre än antibiotika eller över disk medicin.

Tre enkla BV behandlingar är levande, naturlig yoghurt, tea tree olja och äppelcidervinäger.

Ett. Naturligt Live Yoghurt-Det här innehåller probiotika som är rika är de goda bakterierna som krävs för att hålla slidan frisk. Försök blötläggning en tampong och lämna den på plats för en timme eller två.

2. Tea Tree Oil-Detta mycket kraftfull naturlig antibakteriell substans och kan hjälpa döda skadliga bakterier. Använda tea vagitorier tree olja är ett utmärkt sätt att se till att det blir till källan till problemet. Alternativt, en del kvinnor tycker att tillsätta några droppar till ett varmt bad kan hjälpa till att ge lindring.

Tre. Cider Vinegar-Den sura natur äppelcidervinäger kan hjälpa till att återställa en sund balans i slidan. Lägg 2-3 cupfuls till ett varmt bad.

Snabba åtgärder är alltid en bra idé om du har BV som även inte farlig i ett tidigt skede, om den lämnas obehandlad bakteriell vaginos kan leda till inflammatoriska sjukdomar och även infertilitet.