naturliga botemedel för bakteriell vaginit – 2 snabba sätt att bota BV

Det finns ett antal naturliga botemedel för bakteriell vaginit som kan ge snabb lindring för detta mest obehagliga tillstånd. För de allra flesta kvinnor, kommer ett utbrott av bakteriell vaginit inte vara ett isolerat fall, men de flesta tycker att de är föremål för upprepade attacker, trots att antibiotika och använda dyra över disk medicinering.

Anledningen till dessa upprepade utbrott är att varken antibiotika eller konventionella mediciner behandlar den grundläggande orsaken till BV. De kan faktiskt bidra till att ge symptomlindring, men typiskt, när behandlingen avslutats, kommer symtomen återkommer. I själva verket kommer mer än 70% av kvinnor som tar antibiotika för bakteriell vaginit ha en upprepning attack inom några korta veckor.

Bakteriell vaginit orsakas av en obalans i de naturligt förekommande bakterier i slidan. Under normala omständigheter, nivåerna är självreglerande och pH-nivåer i slidan hålls på en hälsosam, lätt syrlig nivå. När denna balans är upprörd, kommer skadliga bakterier växa över och detta orsakar symtomen på BV, som omfattar klåda och sveda runt slidan, tillsammans med en fiskliknande lukt flytningar som kommer att vara grått eller vitt och ganska vattnig.

Två utmärkta naturliga botemedel för bakteriell vaginit är probiotika och tea tree olja.

Probiotika kan stödja bildandet av hälsosamma bakterier i kroppen och kan användas i kapselform (tillgängliga formen hälsokostbutiker) eller vi kan utnyttja det faktum att levande, naturlig yoghurt är rik på probiotika. Försök blötläggning en tampong i yoghurt och sätter in det i slidan för ett par timmar. Detta kan verkligen bidra till att lugna ner irritationen och börja fylla på nivåerna av goda bakterier.

Tea tree olja är en mycket kraftfull antibakteriell substans som kan användas med stor framgång för olika förhållanden. För bakteriell vaginit, prova att lägga ca 10-12 droppar till ett grunt bad eller SITTBAD och det kommer att få arbeta direkt, dödar skadliga bakterier.

Om det här är ditt första utbrott av BV eller dina symptom är mycket mild, kan dessa naturliga botemedel för bakteriell vaginit vara allt du behöver för att få dig tillbaka på rätt spår.

Snabba åtgärder är alltid en bra idé om du har BV som även inte farlig i ett tidigt skede, om den lämnas obehandlad bakteriell vaginit kan leda till inflammatoriska sjukdomar och även infertilitet.