naturliga behandlingar för ömma, crack och sprickor i bröstvårtorna

Ont, spricka och sprickor i bröstvårtorna är vanliga problem bland kvinnor. I den här artikeln hittar du information om naturliga behandlingar för ömma, spruckna och sprickor i bröstvårtorna. Du får också veta hur man håller brösten mjuka och smidiga naturligt.

Sprucken bröstvårtan är när huden av nippeln har en delad eller paus på grund av torrhet eller utslag. Det kan förhindras genom att gnida bröstvårtorna med en blandning av ren citronsaft och olivolja genom hela graviditeten. Du kan också förbereda en blandning av olivolja och lanolin för spruckna bröstvårtor. Lanolin smörjas in bröstvårtorna lugnar och mjukar upp men se till att de inte är allergisk mot dig. I händelse av sprickor på bröstvårtan, finns det inget behov att ta barnet från bröstet.

Sprickor i nipplar är när en spricka eller ett spår visas i vårtgården vid basen av nippeln. Det är i allmänhet vid basen av bröstvårtan, medan en spricka uppstår på nippeln. En spricka är mycket smärtsam och kan även blöda. Det kan bli smittad om barnet har svampinfektion i munnen. Om en mamma lider fissuren hon måste hålla sitt barn från brösten tills sprickan läker.

Behandlingen för en spricka är densamma som för ett sår eller sprucken bröstvårtan. Eftersom fissuren kan vara avsevärt mer smärtsamt en nippel sköld kan behöva användas vid amning en baby. Kontrollera att bröstvårtan sköld är ren och hygienisk. Återupptagandet av amning bör vara långsam, det är, börja med två flöden på den första dagen, successivt utöka till tre och sedan till fyra och senare till normal utfodring. I fall bara en nippel påverkas du ska fortsätta att livnära sig på det andra bröstet.

Om problemet är allvarligt, kontakta läkare som kan föreslå tillämpning av antiseptisk kräm eller exponering för en sol klump. Exponering av nipplar till luft någon gång varje dag skulle hjälpa till i läkningsprocessen. Hoppas den här artikeln kommer att hjälpa dig i naturliga bröst vård.

Disclaimer: Denna artikel är inte avsedd att ge hälsorådgivning och är för allmän information. Alltid söka insikter av kvalificerad sjukvårdspersonal innan man inleder hälsoprogram.

Copyright © Nick Mutt, All Rights Reserved. Om du vill använda denna artikel på din hemsida eller i din ezine, göra alla webbadresser (länkar) aktiva.