naturlig behandling för vaginala bakterier – 3 bombsäkert botemedel för BV

Om du har symtom som inkluderar en grå eller vit vattnig ansvarsfrihet, en foul, fiskliknande vaginal lukt och outhärdlig klåda och sveda, är det mycket troligt att du har det mycket vanligt tillstånd som kallas bakteriell vaginos, som orsakas av en överväxt av vaginala bakterier.

Även konventionella läkemedel som antibiotika och över disk behandlingar kan ge symptomlindring, ger de inte ett botemedel eftersom de inte får till roten. Men det finns ett antal saker du kan göra och naturlig behandling för vaginala bakterier kan vara mycket effektivt.

En överväxt av vaginala bakterier orsakas av en obalans i pH-nivåer i vagina. Det är ofta svårt att avgöra exakt vad orsaken är, som skälen till varför det inträffar är mycket varierande. Några vanliga orsaker är overwashing eller användning av parfymerade produkter på området (eftersom dessa band de naturliga smörjmedel borta), en förändring i sexpartner, är “krasslig”, klädd i åtsittande byxor eller strumpbyxor eller duscha.

Inom den myriad av hem behandlingar du kan stöta på, det finns tre naturliga botemedel för BV som konsekvent rekommenderas som bra strategier för att få dig på vägen till återhämtning.

Ett. Probiotiska Yoghurt-Det är rikt på levande, nyttiga bakterier och med BV är ett tecken på kroppens leveranser utarmas. Att äta en pott dagligen eller införa det direkt i slidan via en tampong kan både hjälpa.

2. Tea Tree Oil-De kraftfulla antibakteriella egenskaper av denna olja kombinerat med dess milda verkan på kroppen gör att det är en idealisk naturlig behandling av vaginala bakterier. Lägga 10-12 droppar till ett varmt bad kan hjälpa till som kan använda pessar, som kan köpas från en hälsokostaffär.

Tre. Cider Vinegar-En egenskap hos vaginala bakterier är det faktum att pH-nivåer går från deras sunda svagt sura nivåer för att vara alkaliska. Äppelcidervinäger är naturligt sura och kan hjälpa till att balansera nivåerna. Tillsätt 2 eller 3 cupfuls till ett bad och sitta i det i 20 minuter eller så.

Om detta inte är din första utbrottet, eller dina symptom är särskilt obehaglig, är det rekommenderat att du använder en strategisk och övergripande strategi som är garanterad att utrota villkoret helt.

Snabba åtgärder är alltid en bra idé om du har BV som även inte farlig i ett tidigt skede, om den lämnas obehandlad bakteriell vaginos kan leda till inflammatoriska sjukdomar och även infertilitet.