naturlig behandling för bakteriell vaginit-snabb symtomlindring

Om du lider av detta mest obehagliga tillstånd, kommer du utan tvekan vill veta både vad du kan göra för att bota sjukdomen helt, men också vad du kan göra för att få omedelbar lindring från de obekväma och pinsamma symptom som är en oundviklig del av detta villkor.

Naturlig behandling för bakteriell vaginit kan hjälpa till att lindra symptomen snabbt. Det finns ett antal steg du kan vidta omedelbart vilket bör bidra till att ge dig viss lättnad.

För det första är en av de viktigaste sakerna för att kyla området ner. En av de vanligaste symtomen på bakteriell vaginit är en outhärdlig klåda och brännande känsla runt slidan. Ju mer du kliar området, desto mer irriterad blir det och en “kliar scratch” cykel skapas och om det inte är sönder, kommer du bara göra det värre. Dessutom gör ytterligare irritation kroppen skapar ytterligare utsläpp som gör lukten ännu värre.

* Använda antingen en icepack eller en plastpåse fylld med några isbitar, placera detta på underlivet efter linda in den i en fuktig flanell. Detta kommer att ge nästan omedelbar lindring. Du kan också prova poppar en fuktig flanell i frysen i några minuter för en snabb lugnande effekt. Många kvinnor upplever att sitta i en sval bad eller en Sitz bad kan vara till stor hjälp också.

* Även om du kan frestas att gnida lite grädde i området, vara mycket försiktig eftersom vissa oljebaserade krämer kan fånga värmen, skapar ytterligare värme. Försök istället att sprida några naturliga levande yoghurt på området. Även rörigt, har detta en dubbel effekt. Det är både kylande och lugnande och de nyttiga bakterier i yoghurt kan hjälpa till att förbättra slidan egna leveranser som måste vara uttömda för bakteriell vaginit ha inträffat.

* En annan bra naturlig behandling för bakteriell vaginit är äppelcidervinäger. Detta hjälper eftersom BV har skapats på grund av en obalans i slidan, skapad av en alkalisk miljö. Äppelcidervinäger är surt och därför kan hjälpa balansera pH-nivåer. Försök lägga 2 eller 3 koppar till din nästa bad. Vissa kvinnor rapporterar att området känns mycket mindre irriterad efter bara en behandling.

Vad som är viktigt är att du får den grundläggande orsaken till vad som orsakat din bakteriell vaginit. Behandla symptomen är nödvändigt för att få dig att känna bättre snabbt, men ännu viktigare är behovet av att utrota villkoret helt och hållet för att se till att du aldrig får BV igen.

Snabba åtgärder är alltid en bra idé om du har BV som även inte farlig i ett tidigt skede, om den lämnas obehandlad bakteriell vaginos kan leda till inflammatoriska sjukdomar och även infertilitet.