naturläkemedel för myom under graviditeten

Om du är medveten om att du har muskelknutor och redan är gravid eller planerar att starta en familj, kanske du har några frågor om hur myom kan påverka på ditt tillstånd. Du kanske undrar om det är möjligt att använda naturläkemedel för myom under graviditeten.

De flesta åtgärder för muskelknutor tenderar att vara mycket säker att använda när som helst och är bra för god hälsa. Men, måste du undvika att använda något som involverar växtbaserade behandlingar om du inte har hört din läkare.

Myom kan påverka en graviditet även om deras inverkan är ofta minimal. Även om de flesta av kvinnorna kommer att gå på att ha en normal graviditet, är det vettigt att göra allt för att garantera en lycklig utgång.

Placeringen av myom kan påverka din graviditet. Om de ligger nära livmoderhalsen eller i närheten till äggledarna de kan förhindra implantation. Fibroider belägna precis under livmoderslemhinnan kan förvränga det inre av livmodern och detta kan göra implantation svårt eller till och med orsaka en tidig missfall. Även myom kan blöda under graviditeten, är det oftast inte farligt och kommer att bosätta sig utan behandling.

En av de bästa naturliga botemedel för myom under graviditeten är att äta en hälsosam kost som är rik på frukt och grönsaker. Försök att äta endast ekologiskt kött och undvik charkuteriprodukter som salami och korv och skär bort eventuellt synligt fett från kött du äter. Rött kött är vanligtvis inte rekommenderas för kvinnor med myom så att undvika detta kommer att vara till nytta. Dock måste du se till att din järn intag förblir friska.

Motion är bra för kvinnor under graviditeten och om du har muskelknutor, tror man att ökningen i omlopp kan bidra till att främja läkning. Dricka mycket vatten är också fördelaktigt eftersom organen är mer benägna att bli sjuka om inte väl hydrerad.

Miljögifter och bekämpningsmedel tros “bränsle” fibroid tillväxt och så undvika kontakt med kemikalier och bekämpningsmedel rekommenderas, speciellt under graviditet.