när celibat är inte ett alternativ – öka din sexlust under klimakteriet

En av de symptom på klimakteriet som makar och älskare tycker är mest irriterande och förvirrande är bristen på vilja att ha sex. Just när det är säkert att älska utan rädsla för att ha oönskad graviditet, kvinnor saknar plötsligt entusiasm och lust för intima och passionerade trysts.

Om du är singel, frånskilda, separerade eller änka, kan det förmodligen vara okej att stanna celibat under klimakteriet och efter klimakteriet. Men när du är gift eller i en romantisk relation, intimitet och kön är avgörande för att göra din relation arbete. Med klimakteriet eller vaginala förändringar bör inte användas som en ursäkt för att slå ner din partner hela tiden.

Även HRT, kort för hormonbehandling, kan svara på de flesta av elände av klimakteriebesvär sjuka, skulle många kvinnor hellre tyst bära irriterande symptom på klimakteriet rädsla för HRT: s negativa effekter. Studier har visat att HRT kan orsaka bröstcancer, ledgångsreumatism och andra allvarliga sjukdomar.

Om du upplever klimakteriebesvär, inte någonsin tror att du bara har två alternativ – HRT eller ingenting. Egentligen finns det naturläkemedel som kan hjälpa dig att hantera de olika symtom på detta stadium i en kvinnas liv. Om din huvudsakliga oro är att få tillbaka värmen i ditt förhållande, sedan läsa på och upptäck hur du kan öka din sexlust under klimakteriet:

ta E-vitamintillskott

Nedgången i sexuella libido kan hänföras till den minskade nivåer av könshormonerna östrogen och progesteron. Dessutom kan sömnbrist, humörsvängningar, ångest, depression och andra klimakteriebesvär gör också att du känner mindre intresserade av att ha sex.

Flera studier har visat att vitamin E är ett användbart substitut till östrogen i de flesta kvinnor. Således kan detta vitamin hjälpa till att lindra hormonell obalans, värmevallningar och även motverka vaginala förändringar.

För maximalt resultat, måste du ta ca 400 till 1000 IE (internationella enheter) av E-vitamin per dag. Det är även rekommenderat att ta detta tillägg i uppdelade mängder fyra eller fem gånger dagligen. Till exempel, om din önskade dos var 400 IE, skulle det vara bäst att ta 100 IE av vitamin E fyra gånger om dagen.

utföra Kegel övningar

Menopausala kvinnor upplever smärta vid samlag eftersom de vaginala vävnader blir mindre elastisk, torrare och tunnare. Dessutom aptit för sex minskat kraftigt på grund av nedgången i klitoris känslighet.

Ett sätt att öka sexuell njutning och vävnad elasticitet är genom att regelbundet utföra Kegel övningarna, som ritades av Dr Arnold Kegel. Om du vill se en dramatisk förbättring i din sexuella njutning och vaginal elasticitet, måste du utföra dessa övningar regelbundet, minst fem gånger om dagen.

jaga dina blues bort genom örter

Om inte dina klimakteriebesvär är svår, du faktiskt inte behöver HRT. Istället för att ta denna konstgjorda behandling hormonbehandling, kan det vara bättre att bara ta Läkesilverax och kosttillskott chasteberry.

Läkesilverax är effektivt vid upprätthållande av normala nivåer av östrogen i kroppen. Som ett resultat, kan de flesta av de symptom som är relaterade till hormonell obalans minskas. En annan ört som kan göra en enorm effekt i att korrigera hormonell obalans och vaginala förändringar är Chasteberry.

Men innan du tar några örter och kosttillskott, är det alltid bäst att rådgöra med din läkare speciellt om du tar mediciner för andra sjukdomar. Du måste komma ihåg att svart Cohosh rekommenderas inte för långvarig användning, medan Chasteberry kan motverka styrkan av p-piller.

Ett helt naturligt komplement som också kan bidra till att öka din sexlust är Zalestra, som innehåller Läkesilverax, grönt te extrakt, och andra näringsämnen som är till hjälp för att minska klimakteriebesvär. För mer information om denna produkt, besök www.zalestra.com.