muskelknutor och fertilitet – bli gravid med myom

För de flesta kvinnor, är möjligheten att bli gravid en mycket spännande tid. Men om du är medveten om att du har muskelknutor, kan du vara lite bekymrad över detta och undrar vad sambandet är mellan myom och fertilitet och om att bli gravid med myom är svårare.

För det första bör du känna dig trygg med att de flesta kvinnor med myom har normala graviditeter, förlossningar och nyfödda. Tvärtemot vad många tror, ??inte ökar muskelknutor inte under graviditeten, ja i de flesta fall faktiskt kan krympa lite, men snabbt återfå sin före graviditeten storlek efter leverans.

Däremot kan myom orsaka problem för ett litet antal kvinnor. Den goda nyheten är att även för dem som har problem, är behandlingen ofta framgångsrika. Forskning har visat att någonstans mellan 40% och 80% av kvinnor som har muskelknutor som har diagnostiserats med “oförklarad fertilitet” kommer att gå in på att bli gravid efter behandling för sina muskelknutor.

Det kan finnas en koppling mellan myom och frågor fertilitet där muskelknutor blockerar ingången till antingen livmoderhalsen eller äggledarna. Blockeringen kan helt hindra passagen av sperma, vilket förhindrar en graviditet inträffat.

För en minoritet av kvinnor, kan även gödsling inte vara ett problem, en submukosal myom, som växer precis under livmoderslemhinnan, kan snedvrida livmodern och förhindrar lyckad implantation av befruktade ägg. Vid andra tillfällen, kan implantation förekommer men ett missfall kan hända innan en kvinna ens vet att hon är gravid.

Om du är medveten om att ha muskelknutor och funderar på att starta en familj inom en inte alltför avlägsen framtid, är det vettigt att förbereda kroppen för din kommande graviditet. Att äta en hälsosam kost vid alla tidpunkter är alltid klokt, men du bör se till att du får den rätta näringsbalansen för att få kroppen i optimalt skick. Om du är överviktig, nu är det dags att släppa några pounds, och detta i sig kan bidra till att krympa muskelknutor. Dessutom, det finns åtgärder du kan vidta omedelbart för att hjälpa dig minimera eventuella konsekvenser av dina myom om du är orolig för sambandet mellan myom och fertilitet.

Om du vill veta mer om effekterna av att bli gravid med myom, kan du besöka min hemsida,