menopaus jekyll eller hyde

klimakteriet. förändringen!

Denna fras frammanar bilder av mardrömslika symtom, värmevallningar, kalla frossa, alligator hud, förlust av minne och passar maniska humör. Ena stunden är du så söt som godis och nästa du är en frenetisk manisk som går utanför den djupa änden.

Jag minns det tydligt. En gång medan shopping jag glömt var jag parkerade min bil. Jag grät. Jag hittade äntligen det. När jag gick till affären och jag satt i min bil en halvtimme och grät för att jag inte kunde komma ihåg vad jag hade gått shopping för. Och dessa fruktansvärda värmevallningar! Jag har nyheter för dig, de varar inte för bara en blixt, pågå de hela dagen lång! Jag kände dem börja från tips av mina fingrar och de kröp upp mina armar och ut genom toppen av mitt huvud. Hemsk. Folk skulle titta på mig och skygga säga saker som “åh åh, hon har en av dessa” och springa iväg. Oh och min favorit, skulle min chef använda “hon har en kvinna sak”. Säga vad! Hur som helst fick jag genom att göra förändringar genom att se min läkare och få på HRT.

Det är inte för alla.

1) Du är mer benägna att utveckla bröstcancer
2) Några av biverkningarna är, blödning, illamående, vätskeretention

Det är hormoner som är naturligt, kanske du vill prova
Lugnande medel eller antidepressiva medel

Min bok, “Quest om förlåtelse” är baserad på min personliga erfarenhet med klimakteriet och dess effekter på livet. Inklusive, dom, sunda beslut, humörsvängningar och uppfattningar. Dåliga beslut görs ofta under denna period i en kvinnas liv. Det är på denna punkt som mina romaner blev inspirerad. Min bok är fiktion, men baserat på den faktiska verkligheten i klimakteriet.

Framtida artiklar om klimakteriet kommer att omfatta:

del 1 “Förändringen” Jekyll eller Hyde
del 2 Ät hälsosamt och motion
del 3 Ta upp en hobby
del 4 underblåsa romans med din man