menopaus är inte slutet

Många kvinnor ser menopaus som i slutet av sitt liv. Tanken på att inte kunna få barn ses ofta som en dödsdom för en yngre kvinna som tvingas gå igenom klimakteriet. De är inte oroliga för klimakteriet lättnad, klimakteriebesvär, smärta, eller klimakteriet. Dessa kvinnor är bara fråga om att inte kunna nakna barn.

Kvinnor som har genomgått ett kirurgiskt ingrepp för att få sina äggstockar avlägsnas tvingas in i ett tidigt symptom klimakteriet. De går inte igenom premenopausala reaktioner eller har något annat tecken på premenopause, utan är kvinnor som har en induktion av klimakteriet dragkraft i en värld av värmevallningar, nattliga svettningar, och känslor. En inducerad varm blixt är bara inte samma sak som en varm blixt vid 55 års ålder

Klimakteriet som orsakas av ett sjukdomstillstånd som vissa läkemedel eller behandlingar strålning är svårt för en ung kvinna att komma till rätta med. Många gånger sjukdomen i samband med läkemedelsbehandling, eller strålning, kom snabbt och utan förvarning. Inom några veckor eller dagar, kanske deras läkare har fört upp diskussionen om förmå klimakteriet.

Ta bort äggstockarna kan också framkalla klimakteriet. För kvinnor som har haft en kirurgiskt inducerad typ av klimakteriet, slutar fertiliteten omedelbart. Nivåer av östrogen och testosteron kommer att minska mycket snabbare än naturlig menopaus. För kvinnor som måste gå igenom denna typ av klimakteriet, kan symtomen vara överdrivna och extremt svårt att hantera.

Alla normala symptom på klimakteriet är närvarande, som:

* Värmevallningar

* Nattliga svettningar

* Irritabilitet

* Humörsvängningar

* Ångest

* Depression

* Myrkrypningar … känslan av läskiga kryp över hela kroppen!

Ingen av dessa klimakteriebesvär är kul att gå igenom under naturlig menopaus. När en kvinna tvingas till klimakteriet, kan dessa symtom vara helt outhärdlig. Den extrema karaktären av en påtvingad klimakteriet kan inkludera ett symptom som är överdrivet eller det kan innehålla alla de symptom som överdrivna samtidigt.

På ett mer positivt … kvinnor som går igenom en påtvingad klimakteriet är benägna att drabbas sina symtom för en mycket kortare tid än en kvinna som går genom naturlig menopaus. Naturlig menopaus kan pågå i flera år, men en påtvingad klimakteriet kommer att pågå endast en bråkdel av den tiden.

Klimakteriet är en tid av stora förändringar under en kvinnas kropp och hennes liv. För kvinnor som går genom naturlig menopaus, de har tid att förbereda sig för de förändringar som är på väg att ske. För en kvinna som genomgår en påtvingad tidig menopaus, kroppen och livet förändras är snabb och ofta oväntade. Detta påskyndade klimakteriet kan lämna kvinnan med dramatiskt ökade klimakteriet symtom, som kan vara mycket svåra att hantera. Den positiva sidan är att en påtvingad klimakteriet inte kommer att vara länge.

Så för varje kvinna, som måste gå igenom ett abrupt klimakteriet, kom ihåg att det inte är slutet och livet går vidare!