lindra dina PMS-symptom Natural Way

Om du letar efter naturliga PMS rättsmedel, det finns många saker du kan göra för att lindra dina symtom. I själva verket kan vad du äter vara en viktig faktor när det kommer till antingen försvårande eller undertrycka smärtan av premenstruellt syndrom. För att hjälpa, bör du äta komplexa kolhydrater såsom fullkorn bröd, pasta och spannmål, samt fibrer och protein. Du bör undvika helt, eller åtminstone minska ditt intag av socker och fett.

Under dagarna fram till din tid, bör du börja undvika salt, eftersom detta kommer att bidra till att minska uppblåsthet och minska vätskeansamling.

Koffein, oavsett om det är i kaffe, te, pop, choklad eller något annat kommer att göra dig mer irriterad och kommer också att öka ömhet och ömhet i brösten, så du vill klippa ditt intag under menstruation.

Om du ofta känner dig deprimerad när du har mens, undvika alkohol, eftersom det kommer att pressa dig ännu längre.

Dricka varmt vatten är inte exakt välsmakande, men det kommer att hjälpa, som vilja kokos, russin, papaya eller några andra söta, saftiga frukter.

En massage är bra när som helst i månaden, men fungerar underverk när det gäller naturliga PMS rättsmedel. Gör massagen ännu bättre för dig genom att tillsätta några droppar av eteriska oljor som salvia, kamomill, geranium, lavendel eller apelsinblomma till antingen en oparfymerad lotion eller massageolja. När blandningen är beredd, du kan bara blanda ihop dem i dina händer-massage den i nedre delen av ryggen eller buken.

Regelbunden motion hjälper också, eftersom det kommer att öka hjärnans funktion, och öka ditt humör.

Vem älskar inte blötläggning i ett varmt bad? Försök lägga antingen en kopp havssalt i en kopp bakpulver och förvandla det till ett mineral bad. Blötläggning i ungefär tjugo minuter hjälper i avkopplande musklerna.

Medan mens, försök att äta oftare genom att göra dina måltider mindre och sprida ut dem genom dagen. Detta kommer att hjälpa till att hålla ditt blodsocker nivå och bidra till att förhindra dina cravings för allt sött.

Så mycket som möjligt skära ner på livsmedel som innehåller mycket mättat fett som rött kött, ost och smör som de ökar “dåliga” prostaglandin nivåer och orsaka uterin obehag, uppblåsthet och humörsvängningar.

Oljor såsom nattljus, gurkört, linfrö och pumpa frö innehåller essentiella fettsyror som ändras till “bra” prostaglandin.

Om du lider av kramper, svåra eller inte, prova att dricka en eller två koppar hallonbladsté. Om du tenderar att svälla när du har mens, kan du prova att dricka maskros te.

Medan kysk träd bär (agnus castus) inte har omedelbara resultat-det kan ta ungefär tre månader-denna ört är en av de mest populära naturliga PMS rättsmedel. Doseringen är 10 droppar varje morgon från mitten av din cykel tills början av din tid.

Ljusterapi produkter kommer också lindra symptomen av PMS. Allt du behöver göra är att sitta under en av dessa terapeutiska ljuslådor i tjugo till fyrtiofem minuter om dagen.