leptin dess roll i kvinnors hälsa

Vad är Leptin och varför senaste resultaten visar att det spelar en stor roll i kvinnor, aos hälsa? Leptin är i huvudsak ett hormon som produceras av kroppen och är ansvariga för ett antal saker som händer inuti en kvinna, AOS kropp. Leptin har visat sig spela en stor roll i en kvinna, AOS neuroendokrina hälsa samt i hennes reproduktiva hälsa. Det har även visat sig spela en roll i hur en kvinna vinster och förlorar vikt. Låt oss undersöka vad stora roller Leptin spelar i livet för kvinnor.

leptin och viktkontroll

De senaste resultaten av vissa läkare som länkar hormonet som kallas Leptin med hur en kvinna förlorar och vinner vikt har gett vissa människor en inblick om hur man bättre förlorar vikt de lägger på. Hormonleptinen påverkar grunden en kvinna, AOS hypotalamus och det ofta talar om för hjärnan om och när du ska vara hungrig. Leptin sägs utsöndras av en kvinna, AOS fettceller och en sådan kommunikation mellan dessa celler och hjärnan är den nya nyckeln för att framgångsrikt gå ner i vikt. Leptin kontrollerar kroppen, AOS nivå av fett och glykogen lagring, som är de två bränslen som används av kroppen för energi. Den styr också hur din kropp använder dessa bränslen på cellnivå, vilket är att berätta din hjärna att du måste äta eftersom du kör slut på bränsle. Detta innebär att om du har en ganska stor mängd av leptin i kroppen berätta din hjärna att du är hungrig, du är i huvudsak på väg till viktökning.

leptinresistens och viktökning

Kvinnor som utvecklar vad som kallas Leptin motstånd får finna sig gå upp i vikt. Varför? Du kan jämföra leptinresistens till insulinresistens. Om din kropp får för mycket exponering för vissa hormoner, som insulin, bygger det en viss immunitet mot detta hormon. När ett organ behandlas till konstant överspänningar i leptin och insulin, cellerna anpassa sig till dessa överspänningar och kroppen börjar att anpassa sig till ökningar av behovet av dessa hormoner. Det är därför människor som är insulinresistenta utveckla diabetes på grund av kroppen, AOS anpassningen till den högre utvecklingen av insulin. Detsamma gäller för leptin och en kvinna, som utvecklar leptinresistens. Kroppen anpassar sig till ökningen av leptin i kroppen och en ökning av hormonet Leptin for genom kroppen att signalera till hjärnan att du är hungrig därmed känslan av att du behöver äta.

Hur man försöka kontrollera Leptin Surges i kroppen

Det hormon som kallas Leptin produceras på samma sätt som insulin är – med en ökning av socker och kolhydrater som också kan producera fett när det inte bränns upp av kroppen. Minskningen av sockerhaltiga livsmedel samt livsmedel som innehåller mycket kolhydrater kommer att hålla produktionen av leptin i en kvinna, AOS kroppen ner. Du kan behöva konsultera med vårdpersonal om hur du minskar ditt intag av kolhydrater och socker för att hålla din leptin och insulin till rimliga nivåer.