kvinnor och styrketräning – de överväganden

Många kvinnor undviker styrketräning och rutiner träning för en hel del olika anledningar. Medan de flesta kvinnor tenderar att undvika styrketräning, det är faktiskt bra för dig speciellt om du vill tona upp, bli smal, och förlora fett.

Den stora anledningen till vikt tåg är eftersom muskler bränner fett. Ju mer muskler du har på din kropp, desto mer fett som du passivt kommer att brinna under dagen. Om du försöker gå ner i vikt genom att äta mindre kalorier, kommer denna extra muskler bränner extra kalorier och hjälper dig gå ner i vikt.

Även om detta kanske låter bra, de flesta kvinnor skulle hellre inte bulk upp och har för mycket muskler. Detta är en enorm rädsla för att många kvinnor har, eftersom de hellre ser tunn än skrymmande. Verkligheten är att lägga muskler på din kropp är inte så lätt som det låter. Även män som har testosteron tar ganska stund att faktiskt lägga tillräckligt med muskler för att börja bli större. Kvinnor ska inte oroa dig för detta eftersom det tar timmar av lyft per vecka för att avsevärt lägga muskler på din kropp.

Styrketräning är bra för ben och leder. Många kvinnor senare i livet har mer problem med ben och gemensamma hälsa än män. När säkert lyfta vikter och lägga styrka, kan kvinnor ha starkare ben senare i livet när det verkligen behövs.

Att ha en rutin styrketräning hjälper dig att se mer tonad kontra hängiga. Om du förlorar en stor del i vikt, kommer de flesta utan någon styrketräning ser fortfarande hängiga. Om du har gjort en del styrketräning, kommer du att få en mer tonad look som kommer att hjälpa dig att se smalare eftersom musklerna kommer att hålla något fett som är kvar på plats mycket bättre.

Ta Rädsla för att bli en skrymmande kvinna och inse att styrketräning hjälper dig att få de träningsmål som du letar efter.