kvinnor behöver starka friska hjärtat muskler, alltför

Med kranskärlssjukdom är den enskilt största dödsorsaken i amerikanska män och kvinnor, en av fem dödsfall i USA orsakas av en hjärtattack, som omfattar ca 250.000 kvinnor varje år. Nästan alla hjärtattack överlevande dö av en andra attack eller haveri, eller drabbas av en kraftigt minskad livskvalitet. Risken för kranskärlssjukdom var nyligen mycket lägre för premenopausala kvinnor än för män i samma åldersgrupp. Efter klimakteriet, ökade risken för koronar hjärtsjukdom betydligt, men är fortfarande lägre än för äldre män. Starka utbildningsinsatser har för närvarande minskat dödsfall hjärtinfarkt hos postmenopausala kvinnor från en tredjedel till en i fyra, men totalt sett kranskärlssjukdom risk för kvinnor har inte minskat. Beror nästan helt på fetma, har det skett en betydande ökning av risken för kvinnor under 49 års ålder.

Östrogen håller artärerna mer flexibla och mindre benägna att blockering och plack, men fördelarna med östrogen har överdrivits, eftersom de leder kvinnor att tro att kranskärlssjukdom är en mans sjukdom. Det är viktigt att förstå att 90 procent av kvinnliga hjärtsjukdomar är på grund av riskfaktorer som gäller för alla som rökning, högt blodtryck, högt kolesterol / triglycerider, diabetes, bukfetma, inaktivitet, alkohol överskott, låg frukt / grönsaker intag, och psykosociala frågor . Ibland kvinnor som drabbas av hjärtinfarkt inte upplever betydande bröstsmärtor, vilket villkoret för att ignoreras eller fel diagnos, men avsaknaden av smärta betyder inte skador inte uppstår. Följande heart-specifika livsmedel och kosttillskott kan minska risken för kranskärlssjukdom.

L-Carnitin ledsagare fettsyror till det inre lagret av det mitokondriella membranet, där de oxideras. Det är viktigt i hjärtsjukdomar eftersom det skyddar hjärtmuskeln från oxidativ stress och låga syrenivåer som beror på dålig oxidation eller delvis arteriell blockering. Patienter med hjärtinfarkt, kärlkramp eller hjärtsvikt som behandlas med L-karnitin har förbättrats motion tolerans med mindre smärta, svaghet och andnöd.

Lågt blod plasmanivåer av EPA och DHA är en indikator för ökad risk för död i kranskärlssjukdom. Dessa friska pre-och postmenopausala kvinnor har högre nivåer av DHA och EPA i sina blodfetter än kvinnor som är i samma ålder och har antingen koronar hjärtsjukdom eller diabetes. EPA och DHA finns i fisk och fiskolja tillskott, som har visat sig minska hjärt sjukdomsriskfaktorer inom tre månader från tillskott.

Coenzym Q10 är viktigt i mitokondrie respiration, vilket ger energi för alla muskelsammandragningar och mest cellulära aktiviteter. Onormalt låga nivåer av Q10 i hjärtat vävnad har observerats hos dessa personer med kranskärlssjukdom. Doser av Q10 för behandling av hjärtproblem bör vara omkring 200 mg två eller tre gånger per dag, medan förebyggande doser är 60-150mg varje dag.

Inflammation i kranskärlen möjliggör bildandet av aterosklerotiska plack. Stora plack i kranskärlen orsakar blockering av blodflödet till hjärtat, eller kan lossna och försämrar cirkulationen i hela kroppen. Inflammation minskar också arteriell flexibilitet. Inflammation kan bero på reaktivt kväve och syreföreningar, men också kan komma prom biprodukter av ämnesomsättningen, rökning, föroreningar, droger, fetma och inaktivitet.

Vegetabilier motverka alla källor av inflammation, med högre intag av C-vitamin, frukt och grönsaker är starkt kopplad till lägre risk för kranskärlssjukdom. Specifika livsmedel som är associerade med minskad risk inkluderar äpplen, choklad, vitlök, grapefrukt, vindruvor, nötter, lök, apelsiner, päron, rött vin, spirulina, jordgubbar och vete / havrekli.

Den otillräckligt intag av magnesium får hjärtat att arbeta hårdare vilket inducerar arytmi ökar LDL-kolesterol och destabiliserar blodsocker. Komplettering av magnesium är standard för de hjärtpatienter som är i kritiskt tillstånd eller långvård, men du behöver inte vara ett hjärta patient att dra nytta av sina förmågor. Att äta hälsosammare och ta kosttillskott kan hjälpa till att förhindra hjärtattacker och minska risken för hjärtsjukdom innan dess för sent.