kvinnlig fertilitet – Hur kvinnlig fertilitet kan behandlas

Fertilitet innebär helt enkelt att man är kapabel att reproducera. Kvinnlig fertilitet innebär att honan är kapabel att producera avkomma genom att få havande och sedan behålla det tills det friska barnet levereras. Det finns många olika typer av infertilitet hos kvinnor. Många av fertilitet frågor är lätta att behandla och inte kräver någon särskild uppmärksamhet eller invasiv medicinering eller kirurgi. Men ju tidigare man får en diagnos, desto bättre är prognosen vara.

Faktorer som påverkar kvinnans fertilitet

Det finns många faktorer som påverkar den kvinnliga fertiliteten. Låt oss titta på några viktiga orsaker:

ansträngande motion

nöd

psykisk sjukdom

ålder

drogmissbruk

sjukdom

kirurgi

läkemedel

· Hormonell obalans

medicinska tillstånd

ångest

klimakteriet

graviditet

menstruation

depression

· Brist på sömn

vikt fluktuationer

överdriven bantning

· Alkoholmissbruk Det finns andra faktorer också som påverkar kvinnans fertilitet som polycystiskt ovariesyndrom, fibroid och endometrios. Det finns dock flera andra faktorer till varför en kvinna kan möta fertilitet frågor såsom livmoder insufficiens, ovulatoriska störningar (som anovulation), tidig ovariesvikt och problem i äggledarna. Ägg kvalitet spelar också en betydande roll i kvinnlig fertilitet.

Den kvinnliga reproduktiva systemet är en mycket komplicerad men delikat som lätt kan få påverkas av ens en smula förändring i sin kropp. På grund av detta kan det vara farligt när systemet ändras som i menstruation förtryck. Detta kan eventuellt hamna i störd kvinnlig fertilitet. Underhålla kvinnlig hälsa kan också hjälpa till att undvika vissa infertilitet risker såsom lutealfas defekt.

Kvinnor som lider av ätstörningar upptäcka det mycket svårt att få tänkt. Anorektiker kan ofta sluta med menstruationscykeln och som gör graviditet omöjlig tills att ätstörningar behandlas. Alternativt, kan mycket feta kvinnor finner sig också att göra med gott om skäl att drabbas av förändrad kvinnlig fertilitet.

Kvinnlig fertilitet kan också bli förändrad när kvinnan fått diagnosen bröstcancer. Om honan fått diagnosen andra äggstockarna sjukdomar, särskilt under barnafödande ålder, då också, det finns många chanser att ha förändrat eller störd kvinnlig fertilitet.

Behandla kvinnlig fertilitet är ganska svårt om det är komplicerat och är sedan många år. Dock kan nydiagnostiserade kvinnlig infertilitet vara lätt att läka eftersom det finns gott om terapier och behandlingar som finns på marknaden. Man kan välja vissa kirurgiska alternativ om det finns något hinder. Om det finns kvinnliga könshormonet insufficiens, kan den behandlas genom att ta ytterligare några kvinnliga tillskott könshormon. Om allt är bra men kvinnliga libido är en skyldige, kan den förstärkas med hjälp av några naturliga kvinnliga afrodisiaka örter som Shatavari och Ashwagandha. Medling och Pranayama kan också vara användbara vid behandling av stress och ångest, om de är den skyldige att ändra kvinnlig fertilitet.

Yogasanas och lite motion såsom Kegel övningar sägs vara till nytta vid behandling av kvinnlig infertilitet upp till vissa nivåer. Men är en sådan naturlig terapi för att fortsätta i ett par månader regelbundet för att se synliga resultat.