kosmetisk kirurgi – kopiera kändisar

Kosmetisk kirurgi har länge använts för att vända tillbaka händerna på tiden och att rätta till de små brister som vi inte behöver stå ut med t.ex. asymmetriska bröst eller en krokig näsa, men nyligen kosmetiska kirurger har börjat följa patienter som vill efterlikna deras favorit kändisar till en oroande grad.

I en nyligen genomförd undersökning av BAAPS (The British Association of Aesthetic Plastic Surgeons) Det antecknades att kunderna har alltmer orealistiska förväntningar och har en besatthet med att se ut som kändisar de nästan verkar dyrka. Detta har lett till kirurger vägrar att behandla kunder som skälen för kunden genomgår kirurgi är inte sund och resultaten kan inte leva upp till de önskemål från patienterna.

Några av de förfaranden som patienterna vill genomgå skulle faktiskt inte dra några fördelar eftersom de inte är nödvändiga i första hand. Detta är ytterligare ett skäl för kirurger att vända patienter ned längs med möjlighet till hälsorisker när du tittar in i den tillhörande medicinska historia.

Patienter vänder nu upp för samråd med kosmetiska kirurger och föra tillsammans bilder på kändisar de vill se ut. Många vill ha en näsa som ser ut precis som den kändis som de idoliserar eller kanske vill ha bröst som är samma form och storlek som deras älskade superstjärna.

Det finns naturligtvis en frivillig uppförandekod för kosmetiska kirurger som syftar till att säkerställa patienter med orealistiska förväntningar inte opereras. Koden instruerar kirurger att förklara för patienterna om riskerna, eventuella resultat och rimliga förväntningar förfarandet.