kontaktlinsvård – undvika långsiktiga ögonproblem

Att köpa ett par kontakter är lätt. Alla som har en liten inkomst kan köpa sig själv ett par. Egentligen tonåringar hitta idag kontakterna ett bra sätt att uttrycka sig, ibland med några 10-15 par att hålla ändra. Hur mycket vet du om kontaktlinser vård?

vad är egentligen kontaktlins vård?

Den process genom vilken produkten underhålls och hålls funktionell kallas underhåll, eller som i vårt sammanhang, omsorg. De steg du behöver för att täcka det minsta och mest grundläggande vård kontaktlins beskrivs nedan:

* Se till att du förstår instruktionerna listan och gör precis som du blir tillsagd. Varje avvikelse från instruktionen, men litet kan det se ut för dig, kan vara mycket skadligt för dig och dina ögon i det långa loppet.

* Alltid röra dina linser förrän du tvättat händerna med tvål. Var försiktig när du byter eller använder dem, att linserna inte utsätts för något som är smutsigt.

* Använd alltid ett bra märke av rengöringsmedel, inte bara gå för något som butiken djurhållare erbjuder dig, eller vad det nu är tillgängligt i butiken. Identifiera ett varumärke som är bra, och sedan hålla fast vid det.

* Ställ aldrig dina linser i munnen, vilket kan fånga tillräckligt bakterier att skada dina ögon för alltid.

* Om du bär smink, sätta dina linser på sista, ibland partiklar från makeup kommer in i ögat. Det är bäst att sätta dem på sist.

* Kontrollera med din läkare minst en gång i 6-12 månader för att säkerställa att din syn och användning av ögat-objektivet inte har förändrats.

* Följ alla rengöringsrutiner som nämns i anvisningarna till T, försummelse här får införa ett antal infektioner i ögonen, som inte bara kan vara mycket smärtsamt, men också mycket farligt.

* Om du använder ögon droppar, har en tidslucka på cirka 30 minuter innan du byter ut dina linser i ögonen, annars kontakterna kan absorbera en del av de ögondroppar som inte är bra för dig eller för linserna.

* Var försiktig med vad märke du använder och vad som rekommenderas för ditt objektiv. Många gånger, människor ignorerar instruktioner med oavsett lösningar de kan lögner sina händer på, bara för att upptäcka att de faktiskt har skadat inte bara sina linser men också deras ögon genom det.

Kontaktlins vård är en av de mest kritiska faktorerna för att behålla din syn, och hålla ögonen vackra och friska.