konsten att vara crabby

Jag önskar att jag kunde säga att jag mår fantastiskt och “outta plats” och full av positiva tankar och känslor just nu, men jag råkar vara en ärlig person (ibland till min nackdel) och jag kan inte ljuga väl. Så hur ska jag verkligen känner, frågar du? CRABBY. Jag som besöks av min kära och gamla vän, PMS, och hon gör mig känna mordiska en minut, och patetiskt gråta-in-a-näsduk ledsen nästa. Jag gissar att oavsett var du befinner dig på det kvinnliga könshormonet kontinuum, kan du relatera till vad jag pratar om. När jag skriver detta, skulle jag skratta åt en knapp jag har på mitt skrivbord framför mig (men min nuvarande humör inte tolererar lycka, än mindre en pissa skratt) som säger, “PMS-utnyttja energin”. Så det är precis vad jag gör genom att skriva den här artikeln. Och kanske kan jag göra minst en av er att skratta, vilket skulle vara bra …

Som en kvinna-centrerad terapeut, känner jag att det är min plikt att stärka och lyfta kvinnor och uppmuntra dem att bli allt de drömmer om att vara. Och jag tror verkligen att vi tjejer kan inte ha full befogenhet och upplyft om vi inte känner helt fri att känna vad vi behöver för att känna sig vid varje given tidpunkt och att inte skämmas över det. Som flickor, får vi veta att “duktiga flickor inte bli arg”, och att det är på något sätt “okvinnlig” för oss att bli arg och uttrycka det. Jag önskar jag kunde säga att detta håller på att förändras med våra yngre generationen, men tyvärr, från det arbete som jag gör, jag ser många unga kvinnor döda sig själva på olika sätt, internalisera sin ilska och tar ut det på sig själva i stället för att bli arg på samhället eller människor i deras liv som har kontrollerade, manipuleras, kränkt och / eller misshandlade dem. Vad känner jag när jag hör dessa historier? MAD!

Jag önskar desperat att fler av oss kunde anamma vårt “inre krabba” och släppa ut henne när hon behöver säga något, stå upp för något / någon, eller uttrycka den smärta som finns under hennes ilska. Jag har kommit för att lära sig att “den inre krabba” mycket klokt faktiskt och kan hjälpa oss att leva ett lyckligare, friskare och mer balanserat liv när vi lär oss att ställa in henne och ta hennes råd.

Jag vet inte om dig, men som en ung kvinna, när jag uttryckte crabbiness eller ilska, blev jag stängde omedelbart av de vuxna i mitt liv. Jag fick skämmas och kallas “moody”, “obehaglig”, “unladylike”, eller “samarbetsvillig”.

Det slutade inte där heller. Fortfarande, som en kvinna, får jag heter namn varje gång jag är inte “fint” eller “godkänd” och det verkligen gör mig arg. I själva verket, desto mer får jag dömas för att vara sura, det crabbier jag blir. Samma för många kvinnor jag känner. Så vad är lösningen?

omfamna din inre krabba och lyssna på vad hon säger till dig!

Ofta när vi är sura, det är ett tecken på att någon har passerat en personlig gräns som vi har. Detta kan vara en bra sak eftersom det ibland är vi omedvetna om våra gränser tills de korsas. När vi vet våra gränser, kan vi tillämpa dem och sluta låta folk gå över oss, och därmed blir mindre sura i det långa loppet eftersom vi inte kommer att känna så förbittrad så mycket av tiden.

Plus, när vi slutar kämpa känsla sura, och bara låta oss känna sig så sura som vi vill, går känslan oftast iväg mycket snabbare eftersom det har fått samtalstid och släpp det behövs. Ibland är vi sura på grund av vissa omständigheter i våra liv och ibland är det bara rasar hormoner och det finns inte mycket vi kan göra åt det. Det sak att komma ihåg är att känslor är bara känslor och de varar inte för evigt. Om du är i en sådan sura humör som du inte kan se det slutar, påminn dig själv om att “detta passerar för”, och att du kommer må bättre snart.

Men medan du rider på vågorna i crabbiness, prova någon eller några, eller samtliga av följande för att komma igenom till andra sidan där regnbågar och krukor av guld väntar på dig …

Esthers topp 5 tips för att omfamna din inre krabba

Ett. Gå med det och sluta kämpa hur du känner

2. Följ dessa två viktiga regler när du är i kast av crabbiness: inte skadar dig själv eller någon / något annat.

Tre. Låt din ilska hos friska sätt som: intensiv träning, skrika i bilen med stängda rutor (inte när du kör), stansning kuddar, skriva alla onda tankar du har på papper och förstöra dem efteråt, “luftning” till en omtänksam person som inser att det är hälsosamt att släppa loss då och då.

4. När du har tagit ut din ilska, vårda dig själv genom att göra trevliga saker som att ha ett bad, petting ett djur, få en massage, eller göra lite yoga och / eller meditation.

Fem. Du kommer förmodligen flytta in känslan ledsen och gråtmild efter att du har släppt din ilska, eftersom sorg är ofta det som är under ytan av vår crabbiness. Låt dig har en bra gråta-släppa ut det. Du kommer att känna en hel del lättare och friare efteråt.