klimakteriet viktökning tecken du bör se upp för

Kvinnor som närmar sig klimakteriet kan förvänta märkbara fysiologiska förändringar. Avseende klimakteriet viktökning ensam, har det beräknats att den typiska amerikanska kvinnan får förvärva så mycket som tio till femton pounds under den sammanlagda tiden för klimakteriet skede. Viktökning är bara en av många många möjliga klimakteriet förändringar som en kvinna kanske vill anpassa sig i framåt år.

Klimakteriet viktökning, som med alla de symptom i samband med klimakteriet beror på fluktuerande östrogen nivåer eller hormonell obalans. Detta är vanligare bland kvinnor, har även många kända kändisar som Oprah Winfrey och Susan Summers talat om hur klimakteriet har påverkat deras liv.

Förändringarna i hormoner under klimakteriet har korrelerats för förhöjd viktökning av medicinsk forskning. Insulinresistens och stress kan hänföras till hormonella strukturer inne i kroppen. Övergripande metabolisk kapacitet och flexibilitet för att bränna energi är två komponenter som avsevärt kommer att påverka kroppens förmåga att bränna kalorier.

Insulin hormon är den primära faktorn i att reglera kroppens ämnesomsättning, reglerar det glukosabsorption. Om det minskat från att göra detta jobb i hela klimakteriebesvär år sedan insulinresistens kan hända och kroppen blir mer energi förbrukas till fett. Normalt kroppen kommer att bryta ner mat och ge näring till cellerna men med insulinresistens kan de blev fett istället. Så det är genomförbart att både gå upp i vikt och samtidigt få färre vitaminer än vanligt även genom att upprätthålla samma diet om hormonnivåerna hämma insulinresistens.

Insulinresistens är ännu värre för kvinnor som strikt hålla sig till en låg-fett, överdrivet kolhydratintag. Alla stunder, förespråkare för denna typ av vikt-minskning plan för plan för arbetskraft under antagandet att undvika fett kommer att skona dem från viktökning. Ändå vänder kroppens insulinresistens kolhydrater rakt in i fett, vilket motverkar effekten av denna typ av vikt-minskning plan för plan.

Långsiktig beroendet överdrivna kolhydrater måltider med låg fetthalt tillsammans med bearbetade och raffinerade livsmedel som bröd och pasta bidrar till kroppens växande insulinresistens. Så i princip ett livsmedel regim som detta leder till insulin blockeras. Dessa är livslångt konsumerar mönster av många människor, men som klimakteriet närmar sig en kvinna kan uppleva för första gången hon går upp i vikt och är inte i stånd att kasta överskottet vikt helt enkelt på grund av ökad insulinresistens.

Stress är känt för att vara grunden trigger för partier i dagens s äter frågeställningar och förutsättningar. Som för klimakteriet viktökning, kan en förhöjd grad av påfrestning föranleda kroppen till thnking att man upplever det som experterna kallar “svält effekt”. Detta fenomen är kroppens feltolkning av stress och följaktligen är kroppens ämnesomsättning långsammare i väntan på en långvarig brist på mat. När detta händer, är hela intagna kalorier sparas som fett, vilket leder till extra viktökning.

Tyvärr, kombinationen av klimakteriet och stress gör det dubbelt mödosamt att ta hand om rekommenderade vikt nivåer. De flesta kvinnor upplever en förhöjd skede av stress under klimakteriet. Enkelt uttryckt, placerar klimakteriet en vid en förhöjd risk att få oönskade pounds under hela denna tid.

Alla kan dra nytta av en balanserad viktminskning program, detta är i själva verket hela tiden ett av de enklaste sätten att hålla sig borta från övervikt. Undvika stekt mat eller mat med hög kolesterol eller kolhydrater och raffinerade måltider är en effektiv idé. Äta mer senare frukt, grönsaker, baljväxter, bönor, naturliga säd, fisk, låg fetthalt soja och mjölkprodukter kan vara en bra start.

En vettig kost i kombination med måttlig vikt med (gemensamt vänliga) motion kan gå en bra bit mot att mildra stress och oönskade klimakteriet viktökning.