klimakteriet och yoga – ett hälsosamt sätt att lindra symtomen

Efter de symptom på klimakteriet är uppenbara för en kvinna, det finns många steg hon kan vidta för att hjälpa till att lindra dessa symptom. På toppen av den listan bör träna – vilket är ett bra sätt att säkerställa korrekt blodflödet, hålla benen starka, lägre kolesterol och blodtryck, och läka kroppen snabbare. Om du inte har provat yoga för att hjälpa till med din klimakteriet symtom, är det hög tid att du började.

Yoga har funnits i tusentals år, utvecklas från Veda, en av de gamla skrifterna böcker från indiska helgon och vise som lärde att universum är en och att alla religioner är vägar uppför samma berg mot evig sanning. Naturligtvis yoga har förändrats lite sedan importeras till den västerländska kulturen, men den friska fördelarna har fortfarande varit kvar intakt efter alla dessa år.

Ja, har yoga en andlig aspekt till det men du behöver inte vara alltför fokuserad på den del av den för att njuta av de hälsofördelar. Lärande yoga är ganska lätt att starta, även om det finns många avancerade ämnen och drag som kan läras med tiden. I början lära sig grundläggande drag kommer mer än tillräckligt. Faktum är att yoga är ett bra sätt att sträcka ut musklerna, göra dem starkare, ökar blodflödet, och minska stress.

Öva olika positioner yoga, särskilt Hatha yoga, kan stimulera kroppens organ samt hålla vävnader och celler friska med blodflödet. När man gör allt för bockning, stretching, sittande, liggande, och vridning av kroppen under lång tid kommer du att bli förvånad över de hälsofördelar yoga kan ge. I själva verket har vissa poser sagts att stimulera olika organ i kroppen. Det handlar också om att skapa en balans både i den fysiska sidan och den andliga och mentala sidan av en person.

En annan underbar fördel med yoga är det praxis att förbättrad andning, vilket säkerligen är en av tyngdpunkterna i yoga. De andningsövningar kallas “pranayama” och kan göras medan i en yoga-ställning, eller bara en normal sittställning. Förbättrade andningstekniker hjälper till att lugna sinnet, förbättrar koncentrationen, och naturligtvis lindra stress. Alla dessa saker kan hjälpa till med symptom på klimakteriet, inte bara i fysisk hälsa, men den milda depression och irritabilitet som ibland följer med dem.