Kegelmaster bäcken toner – ett bättre alternativ än traditionella Kegel övningar

Den Kegelmaster är ett progressivt motstånd bäcken toner som syftar till att stärka försvagade bäcken golv. Det är en enkel anordning jämfört med några av de nyare elektrostimulans på marknaden. Dock är det inte att säga att det är något mindre effektiv.

När Dr Kegel fram sina mycket effektiva knipövningar, de var inte ursprungligen avsedd att ske på en tom slidan. Istället gjorde han en enhet, inte olikt Kegelmaster som var utformad för att ge motstånd för att det inte fanns något att pressa emot. Under årens lopp har detta faktum på något sätt glömts bort och kvinnor är numera rekommenderas att göra ändlösa rundor av “kegel kramar” på en tom slidan.

Nu finns inneboende problem med detta råd.

Först, om du föreställer dig en tyngdlyftare eller bodybuilder, inte bygger de inte starka muskler i armar genom att flytta dem upp och ner, men använder en form av motstånd som en skivstång eller vikter som hjälper till att snabbt bygga muskelmassa. Bäckenbottenmuskulaturen är inte annorlunda. Genom att använda en form av motstånd, ger detta musklerna något att arbeta mot och de kommer därför att förstärka mycket snabbare. Traditionell råd när det gäller att göra Kegel övningar inte nödvändigtvis förespråka använda motstånd.

Det andra, många kvinnor blir desillusionerade med repetitiva Kegel övningar. De är ofta osäkra på de gör dem på rätt sätt och även om de är, resultaten är ofta oförutsägbara och mycket långsamt att komma fram. Det är därför många kvinnor ge upp, trots råd från läkare för att genomföra dem för resten av deras liv.

Den Kegelmaster har en spänd inställning. Detta innebär att ju starkare läget ger hårdare bäckenets muskler att arbeta. Genom att gradvis öka spänningen på enheten, kan du kartlägga framsteg och se snabbare resultat.

Sannerligen, har en studie genomförts nyligen visat att kvinnor som använder någon form av motstånd enhet för att hjälpa till med deras bäcken muskel övningar konsekvent visar mycket bättre resultat än de som gör Kegel övningar på en tom slidan.