kan vinäger spela en roll i kontrollen av svampinfektion

Är du förvirrad om huruvida vinäger kan faktiskt hjälpa eller skada dig i dina ansträngningar att hantera jäst infektioner. Tja, du är inte ensam. Här är den verkliga affären. Raw äppelcidervinäger är bra – vitt och andra typer av vinäger är inte så bra. Så, för en svampinfektion, kan ättika hjälpa, om det är äppelcidervinäger.

Svampinfektion, eller Candida albicans – är en svamp som lever i våra kroppar relativt obemärkt. Candida och “goda” bakterier går samman i våra kroppar för att bekämpa “dåliga” bakterier som grupp B. strep och E. Coli. Men om det finns en hormonell obalans, eller annan faktor som utlöser en kemisk obalans, går jäst på ett raseri och kan utlösa förödelse på våra system.

Detta Candida svamp är inte olik den brödjäst som vi är bekanta med, eftersom den trivs i varma, mörka, fuktiga platser. Den föredrar också en sur miljö och positivt kommer till liv när det kommer i kontakt med socker.

Det är viktigt att om du kämpar med återkommande Candida, inte bara nå för en annan aktuell botemedel som ger tillfällig lindring ändra din kosthållning för mer permanent lättnad.

fördelarna med äppelcidervinäger

Vad vi äter kan påverka syra / basbalans, annars känd som pH-nivån i våra kroppar. Tyvärr, i dagens snabba värld, våra dieter hamnar ofta vara mycket fett, mycket socker och raffinerade kolhydrater. När du tänker socker, tror syra!

Detta är anledningen till vår moderna kost kan öka surhetsgraden i våra kroppar och skapar en mysig miljö för Candida att frodas. Därmed ökar våra chanser att få en svampinfektion.

Genom att reducera eller eliminera användningen av raffinerat socker och kolhydrater i vår kost – och genom att ersätta vår användning av vit vinäger med mindre surt äppelcidervinäger – du har tagit ett positivt steg mot att skapa en mer basisk miljö i kroppen, vilket gör att du att bättre hantera Candida.

Hälsoexperter också överens om att ta en liten mängd rå äppelcidervinäger – två matskedar i ett glas vatten två gånger varje dag – kan hjälpa till att hålla rätt pH-balans i våra kroppar.

Dessutom har äppelcider varit tippad för att behandla svampinfektioner externt .. i form av en låg varmt bad med två koppar rå äppelcidervinäger. Kontrollera alltid med din läkare innan sådan behandling.

Avslutningsvis, för svampinfektion vinäger, äppelcidervinäger, kan hjälpa. Gör mycket säker dock att dina symptom är svampinfektion relaterade innan man börjar på någon hem eller homeopatisk behandling för en svampinfektion!