inte ungkarlen Brad förtjänar en andra chans

När jag hörde att de var att föra tillbaka Brad Womack från Austin som ungkarl, min omedelbara tanke var, “Det finns inget sätt jag kommer att titta på det.” Sedan jag börjat se trailers för kvinnor dunka honom eller berätta honom som talesman för alla kvinnor i USA, så jag bestämde jag skulle bara titta på första avsnittet. Efter allt, det var ganska chockerande att producenterna faktiskt väckte killen tillbaka bara för att förödmjuka honom ytterligare på direktsänd TV. För er som inte följer The Bachelor på ABC, låt mig ta dig upp till hastigheten.

Tre år sedan, gjorde Brad, något som ingen annan kandidat i historien har någonsin gjort: Han vägrade plocka en kvinna i slutet av showen. Även om han sa saker som, “Jag kan se Deanna som min fru,” och sedan, “Jag kan se mig själv spendera resten av mitt liv med Jenni,” till slut valde han ingen. Den stackars killen bedömdes, dömd och lynchad av kvinnor över hela nationen. Han fick så mycket dålig press och hatiska brev som han gömde sig i avskildhet och började genomgår djupa terapi.

Inom de första 20 minuterna av den nya showen, talade han om hur mycket terapi och arbete han var tvungen att gå igenom på grund av hans tidigare erfarenhet som ett sätt att garantera kvinnor, hade han förändrats. Ändå kvinna efter kvinna berättade uppriktigt till honom att hon inte trodde att hon kunde lita på honom efter det han drog 3 år sedan! Det hände så mycket att killen kände sig helt misshandlad. Sedan i slutet av sitt tal om hans reform, han gav alla kvinnor möjlighet att lämna showen eftersom de inte var medvetna om att han skulle vara deras kandidat. Även med all aktern chiding, lämnade ingen! Intressant! De straffade honom oändligt, berättar för honom vad en idiot han var och hur de inte kunde lita på honom med sina hjärtan … och då ingen av dem kvar? Vad en fascinerande mönster. Var det bara för att det var en TV-show, och de tyckte det var värt att svälja sin stolthet för den berusande möjlighet att åka till exotiska destinationer eller starta en ny karriär?

Jo jag är här för att berätta att om det finns andra faktorer i denna situation eller inte, sker detta mönster med kvinnor i verkliga livet hela tiden.

Ta denna historia till exempel: Jag vet att denna kvinna som var trött på hennes live-in pojkvän fylleri och efterföljande kränkande språk. När han inte drack, han var ett lamm. Deras mönster var att han skulle dricka, hon skulle lämna honom, och nästa dag skulle han be om förlåtelse. Naturligtvis skulle hon förlåta honom. Det hände om och om igen tills jag slutligen sa till henne att han inte kommer att förändras förrän hon får hjälp. Han kommer inte bry få hjälp tills hon fastnat för hennes vapen och slutade komma tillbaka.

Så länge du inte låter honom upptäcka effekterna av hans beteende, kommer han aldrig att motivationen för att få den hjälp han behöver. Varför? Eftersom han inte kommer att drabbas av några konsekvenser. Och hur ska vi kunna lära av åtgärder där det inte finns några konsekvenser? Så länge du tar tillbaka honom, lär han ingenting. Om det är en upprepning problem eller om det är destruktivt nog, måste han uppleva de verkliga effekterna av hans beteende. Annars är du tränar bokstavligen honom, om och om igen, för att göra vad han vill, eftersom han vet att du kan och kommer att stå ut med det. Män kan hantera din klaga, och hot inte fungerar. Vad de inte kan hantera är att förlora dig! Det är där deras verklig motivation lögner.

Jag upprepar: Så länge du tar tillbaka honom, lär han ingenting.

Kvinnan i min berättelse lämnade hennes pojkvän, och naturligtvis han kallade tiggeri henne att komma tillbaka, precis som vanligt. Den här gången, berättade hon att hon skulle inte förrän han fick lite hjälp om hans drickande. Det var för ett år sedan. Han fick problemet under kontroll, och nu är de tillsammans, glad och gravid.

Jag hoppas att du ser lektionen. Både män, efter att känna smärtan av sina handlingar äntligen fick motivation att ta en bra, hård titt på deras liv, sina handlingar och vad de behövde lära sig att bli en bättre människa så att de kunde hitta den kärlek de ville. De flesta av er tror att män inte skatt eller värde älskar lika mycket som vi gör. Sanningen är, det är deras akilleshäl.

Som för ungkarlen Brad, hoppas jag hans terapeut var stor och jag hoppas att han får chansen på kärlek han önskar. Alla förtjänar en andra chans, efter att de lagt tid och ansträngning för att bättre sig, tycker du inte? Kommer hans självreflektion och terapi försäkrar att han kommer att få bättre resultat att hitta sin väg till altaret? En kristallkula läsning är inte i min repertoar. Jag antar att vi kommer att få se hur det hela utvecklar sig.

Fick en berättelse om hur du fastnat för dina vapen, och som ett resultat, bytt man sitt beteende drastiskt?

Är du i ett förhållande med en man som håller beter dåligt och du har hittat dig själv väntar på obestämd tid för honom att höra dig? Kanske är det dags att inse att han inte tar dig på allvar, och det är dags att agera!