hypotyreos och symtom att vara medveten om

Det är verkligen avsluta en svindlande tanke när man betänker att det har uppskattats att upp till 10 procent av kvinnor i världen skulle kunna lida till viss grad av hypotyreos. Denna störning uppstår när sköldkörteln inte producerar tillräckligt med hormoner för att kroppen ska fungera på rätt sätt. Det orsakar en allmän avmattning av kroppens funktioner och system och kan vara skadlig för både fysiska och psykiska processer.

Symtomen vid en under aktiv sköldkörteln kan tidvis vara ganska svåra att upptäcka eftersom de ibland manifesterar sig i ett ganska subtilt sätt. Utöver detta symptomen kan nämligen kopplas till helt olika åkommor. Ett särskilt exempel på detta är att många människor idag behandlas för depression direkt när den underliggande orsaken till problemet är faktiskt hypotyreos.

Symptomen på detta tillstånd kan täcka ganska brett område och kan innefatta, men är inte begränsade till …

1 – tål kyla i jämförelse med människorna runt omkring dig
2 – Känsla svag, trött och / eller slö
3 – Lider av förstoppning
4 – Viktökning utan en väsentlig förändring i livsstil eller kost
5 – Torr och / eller grov hud
6 – Torrt eller grovt hår och även håravfall
7 – Känsla irriterad, orolig eller på helspänn
8 – Uppleva minnesförlust och / eller förvirring.

Om du är osäker kan det vara klokt att rådgöra med din läkare och kanske har din sköldkörtel kontrolleras för eventuella felaktigheter eller brister. Jag hoppas att detta har varit lite hjälp och jag önskar er det bästa av hälsa.