hypotyreos och hormonell obalans

Produktionen av kroppsliga hormoner är en sak som få människor har full förståelse för. I själva verket har de flesta inte ens vet vad hormoner är och vad de gör med kroppen. Knappast kommer det att finnas en person som är väl insatt i vad som skulle hända om något påverkar kroppen, AOS produktion av hormoner.

Allt om sköldkörteln och dess hormoner

En av de hormoner som kroppen producerar är sköldkörtelhormon. Detta hormon är känt för sin effekt på metabolism och hjärtrytm takt. Som ett resultat, är när produktionen av detta hormon antingen låg eller hög, är en av de första indikatorerna för att berätta om sjukdomen förändringar i kroppsvikt samt liknande förändringar i hjärtrytm takt.

definiera hypotyreos

Hypotyreos hänvisar till en sköldkörtel som är underaktiv eller trög. Även om denna beskrivning accepteras, betyder inte alltid betyda att eftersom bortsett från sköldkörteln aktivitet, det finns också andra faktorer som kan orsaka hypotyreos. Problemet kan också orsakas när det finns en underproduktion av hormoner i en annars frisk sköldkörteln. Till exempel, när det finns en låg produktion av sköldkörteln, AOS viktigaste hormon tyroxin börjar problemet. Dessutom har tyroxin som ska omvandlas till sin aktiva form trijodtyronin att utnyttjas av levern för att kroppen ska kunna använda den. När något är fel i något av dessa stadier av producerande hormoner, är resultatet hypotyreos.

hypotyreos och kvinnor

Det är viktigt att notera att hypotyreos drabbar kvinnor mer än män. Detta gäller särskilt under klimakteriet år eller ens under månatliga perioder när en kvinna upplever hormonella förändringar i kroppen. Som en följd av hormonell obalans resultat. De flesta kvinnor ignorera sambandet mellan klimakteriet och hormonell obalans. Detta är mycket farligt eftersom cirka 20 procent av kvinnor i klimakteriet lider av någon form av sköldkörteln dysfunktion. Dessutom, att kunna upptäcka hypotyreos är en bra indikator på att en kvinna som redan kan vara i hennes perimenopausala år, Äîthose år då en kvinna upplever AOS kropp massor av hormonella förändringar några år före uppkomsten av klimakteriet.

orsaker till hypotyreos

På grund av frekventa hormonella förändringar i en kvinna, AOS kroppen på grund av menstruation och klimakterium, kvinnor är mer mottagliga för hypotyreos än män. En av anledningarna till varför det drabbar kvinnor är att kvinnor har östrogen och progesteron varvid en känslig balans mellan de två måste upprätthållas. Däremot kan balansen rubbas när en kvinna upplever stress. Det är därför som stresshantering i en kvinna grundligt måste upprätthållas för att undvika hormonella obalanser. En annan orsak till hormonell obalans tar p-piller och andra läkemedel som också kan påverka hormonerna i en kvinna, aos kropp.

behandla hypotyreos

Behandla hormonell obalans är fortfarande ett ämne för debatt i dag. Men experter menar att det bästa sättet att behandlingen är fortfarande prevention. Här, kost, vilken typ av näringsämnen som en kvinna ska få, tillsammans med hennes livsstil är de faktorer som är till stor hjälp i att se till att det finns hormonbalansen upprätthålls i hennes kropp.