hur man korrekt tala med din läkare om klimakteriet

Vissa kvinnor tycker att frågan om klimakteriet ganska svårt att ta itu med när de behöver be sin läkare om det och om vad de behöver göra när klimakteriet börjar att härja på deras system och deras liv. Vissa kvinnor tycker även att det är svårt att be om lösningar på de många problem som klimakteriet kan åstadkomma. Hur talar man om klimakteriet med sin läkare och vilka frågor bör ställas? När ska en kvinna frågar sin läkare om detta fenomen och bör hon be långt innan symptomen ens dyker upp eller ska hon bara be om detta när hon börjar gå igenom det?

Så ta upp ämnet med din läkare

Ämnet för klimakteriet borde inte vara svårt när du pratar med din läkare om du är bekväm med din läkare. En av de saker du behöver komma ihåg när man talar om klimakteriet är att det inte är en sjukdom eller en sjukdom. Det är ett tillstånd som kvinnor går igenom vid en viss ålder och du kan uppleva vissa symtom som kan göra livet lite svårt. Vad du behöver tänka på när du behöver ta itu med frågan om klimakteriet med din läkare är det faktum att de vet vad som behöver göras för att lindra obehaget en kvinna känner med klimakteriet. Funderar på ämnet i ljuset av detta kommer att göra det lite lättare för dig att öppna upp om ämnet klimakteriet – hur man lindra obehaget att symtomen åstadkomma och vad som väntar när du går igenom detta steg för att hjälpa dig att bättre förbereda sig för det .

vad man ska fråga din läkare

För att du ska kunna be din läkare om vad som väntar och vad man ska göra när klimakteriet börjar visa tecken på att det kan vara början, här är några tips som du kanske vill följa:

Gör en lista på de frågor som du kanske vill din läkare att besvara. Göra en lista över dina problem och dina frågor kommer att ge dig bättre insikt om vad klimakteriet är och vad du kan förvänta dig från det.

Gör en annan lista över symptomen du känner bör du känna att din klimakteriet börjar. Försök att vara så detaljerad som möjligt så att din läkare kan ge dig kortfattade råd om vad du kan behöva göra för att hjälpa till att lindra obehag som dessa symtom orsakar.

Ge din läkare en grundlig redovisning av din verksamhet (sexuellt eller på annat sätt), din kost, din medicinska och sexuella historia, och vilka mediciner du tar samt vilka kosttillskott du intar och vilka allergier du har. En historia av alkoholism och drogmissbruk måste också delas med din läkare för honom att ge dig en grundlig diagnos och glöm inte att tala om andra läkare som kan ha behandlat dig i det förflutna också.

Om testerna skall administreras, ställa frågor om dessa också. Hur lång tid dessa tar, vilka förberedelser måste göras, eventuella biverkningar dessa tester kan ha och när man ska förvänta sig av resultaten.

Försök att gå till läkaren med lite moraliskt stöd. Har din make, nära vän eller familjemedlem komma med dig för att förstå några av de punkter din läkare kan ta upp.