hur man kan förebygga återkommande bakteriell vaginos

Om du vill veta hur man kan förebygga återkommande bakteriell vaginos, är det viktigt att förstå att detta inte är en infektion som du “fånga” men är en enkel pH obalans i slidan. Det är ett stort problem, som drabbar de flesta kvinnor någon gång eller annan med varierande svårighetsgrad.

För vissa kvinnor är villkoret självkorrigerande, och deras erfarenhet av BV är en flyktig en. För många andra dock, blir detta ett tillstånd som alltid lurar i bakgrunden, kommer och går ofta flera år i taget.

Inom slidan finns det olika stammar av bakterier. Vissa är bra och vissa är skadliga om de tillåts att växa över. Lyckligtvis de nyttiga bakterier har en skyddande effekt och kontrollera nivåerna genom att upprätthålla en hälsosam, milt surt pH-nivå. När skadliga bakterier overgrows, orsakar det obehagliga BV symtom som inkluderar en vattnig grå eller vit skumt utsläpp, tillsammans med ett visst obehag och smärta runt underlivet.

Det kan finnas olika anledningar hur obalansen kan uppstå och ofta veta vad dina triggerpunkter är kommer att vara tillräckligt för att hjälpa dig att förstå hur man kan förebygga återkommande bakteriell vaginos. Men för vissa kvinnor, är det mycket svårt att förstå precis vad orsaken till deras BV kunde vara och i dessa fall kan ett allmänt utbud av förebyggande strategier, tillsammans med en allmän förstärkning av immunförsvaret fungerar bra.

Även mindre isolerade utbrott är vanligtvis inte farlig, om den inte behandlas, kan BV leda till inflammatoriska sjukdomar, graviditetskomplikationer eller infertilitet. Det finns också belägg för att obehandlad BV kan göra kvinnor mer mottagliga för hiv.

För att förhindra återkommande bakteriell vaginos, det finns ett antal enkla strategier du kan prova: –

* Använd bomullstrosor snarare än syntetmaterial underkläder

* Undvik att bära strumpbyxor

* Tvätta inte mer än två gånger dagligen och endast använda oparfymerad tvål

* Torka vaginala området väl efter simning eller bad

* Torka framifrån och bakåt efter toalettbesök

* Använd kondom för samlag