hur man kan bli av med vaginal lukt – eliminera bv naturligt

Om du vill veta hur man kan bli av med vaginal lukt, är det viktigt att du förstår orsaken. Den överlägset vanligaste orsaken till vaginal lukt är bakteriell vaginos.

Det finns två typer av bakterier i slidan som normalt samexistera i harmoni. . Det är Lactobacillus, eller “nyttiga” bakterier och Gardnerella eller “skadliga” bakterier. De nyttiga bakterier håller de skadliga bakterierna i schack och förhindrar överväxt. När något händer att rubba den normala pH-nivåer i slidan, växer de dåliga bakterierna i en okontrollerbar sätt, vilket orsakar de typiska symtomen vid bakteriell vaginos.

Symptomen av bakteriell vaginos inkluderar klåda, brännande, en grå eller vit vattniga ansvarsfrihet och åtföljande foul fiskliknande lukt. Några kvinnor lider också av symptom liknande de av en urinvägsinfektion.

För många kvinnor är det mest akuta frågan hur man kan bli av med vaginal lukt förknippas med detta tillstånd.

Att behandla bakteriell vaginos, kommer många läkare ordinera antibiotika. Nu medan dessa kommer ta död på skadliga bakterier, dödar de också bort de nyttiga bakterierna som de är oförmögna att skilja mellan de olika typerna. Vad detta betyder är att när du slutar ta antibiotika och bakterier börjar återbefolka slidan, kommer de nyinförda nyttiga bakterier inte vara av tillräcklig styrka för att hålla kontroll över de dåliga bakterierna. De dåliga bakterier kommer sedan att växa i en snabbare takt än de goda bakterierna och hela cykeln av symtomen börjar igen.

Det är därför mer än 70% av kvinnor som tar antibiotika för bakteriell vaginos kommer att ha en upprepning infektion inom några korta veckor av avslutad kurs.

Det finns några självhjälp åtgärder du kan vidta som kommer att bidra till att undanröja vaginal lukt. För det första kan du ta ett bad i vilken ett par koppar äppelcidervinäger har lagts till. Detta kommer att bidra till att balansera pH-nivåer. Andra, blöta en tampong i levande naturell yoghurt. Detta innehåller Lactobacillus och kommer att bidra till att öka nivåerna i slidan, vilket bidrar till att döda skadliga bakterier. Slutligen har många kvinnor funnit att ta en hög hållfasthet C-vitamin kapsel har hjälpt eftersom detta kan naturligtvis bidra till att stärka immunförsvaret.