hur får man bli av med hudbristningar

Bristningar är tårar i en hud matris påverkas av skrumpna, ett tillstånd som kännetecknas av exakt motsatsen till de nyss nämnda. Stretch märken visas på kroppen på många olika platser för olika anledningar. Stretch märken förekommer i dermis, den flexibla mellersta lagret av huden som gör det möjligt att bibehålla sin form. Män och kvinnor kan få bristningar på flera områden av deras kroppar, inklusive buken, lår, höfter, bröst, överarmar, eller nedre delen av ryggen.

Bristningar är ofta röda eller lila i början, innan den gradvis bleknar till en silvervit färg. Bristningar kan också förekomma som ett resultat av onormal kollagenbildning, eller ett resultat av läkemedel eller kemikalier som stör kollagen bildas. De kan också vara associerade med longtime användning av kortison föreningar, diabetes, Cushing sjukdom och efter graviditeten. Bristningar kan också uppstå om en person använder steroid-innehållande hudkrämer

Det finns många behandlingsalternativ för bristningar. Dermabrasion, kemisk peeling eller laser kirurgi kan användas för att hantera varumärken överskott stretch.

laserbehandlingar för bristningar

Laserbehandling för bristningar är ett nytt och snabbt sätt att bli av med envisa ärr-liknande linjer som löper över magen, låren och överarmarna efter graviditeten. Laser kirurgi använder en smal stråle av ljus som sänder genom huden bidrar till att stimulera cellerna i dermis för att producera ny vävnad. Laserkirurgi för hudbristningar fungerar genom att reparera kollagen lagret under den tunna lagret av huden.

Vitaminer för hudbristningar

Vitaminer är också betydelsefulla i att hjälpa uppkomsten av hudbristningar. Att äta en hälsosam kost rik på vitaminer och mineraler som upprätthåller hale huden är tänkt att förhindra bristningar. Dessa vitaminer och mineraler innefattar: vitamin C, vitamin E, zink och kisel. Vitamin E är användbart både insidan och utsidan av kroppen. När det tas som ett komplement det är en kraftfull antioxidant för att skydda och läka huden. Använd vitamin E olja på hudbristningar. Massera in den i huden efter en dusch.

kakaosmör och bristningar

Kakaosmör är allmänt rekommenderas. Kakaosmör har varit tippad som en möjlig lösning för att bli av med hudbristningar. Det är naturligt och säkert. Kakaosmör är användbart eftersom det kan tränga igenom det övre lagret av huden, och det kan nå ner till dermis, som också är känd som det andra skiktet.

Övningar för att bli av Stretch Marks

Övningar som håller huden fast och kämpar stretch utbrott märke. Du kan göra biceps lockar och skuldra övningar rotation i vattnet som ska hjälpa dig.