Hur bli av bakteriell vaginit naturligt enkla bv botemedel

Om du vill veta hur man kan bli av bakteriell vaginit, kan du redan trött på de obekväma och ofta pinsamma symptom som du har att uthärda. Om du redan har besökt läkare och provat antibiotika, kanske du redan har upptäckt att dessa inte är ett permanent botemedel, ja de flesta kvinnor som tar antibiotika för bakteriell vaginit kommer att ha upprepade utbrott inom ett par månader.

Antibiotika kan erbjuda viss symtomatisk lindring, men läkarna är väl medvetna om att de gör något, och kan inte, behandla den underliggande orsaken,. Antibiotika fungerar genom att döda av alla bakterier i slidan, både bra och dåliga-och häri ligger problemet. I slidan finns det två typer av bakterier, både goda och dåliga. De goda bakterierna upprätthåller normalt en frisk, milt surt pH-nivå och effekten av antibiotika på denna bakterie är önskvärt. Men för de skadliga bakterier som ska elimineras, kan antibiotika inte skilja mellan de två. Vad som sedan händer är att när antibiotika har arbetat färdigt och bakterier börjar återbefolka slidan, växer skadliga bakterier snabbare än de goda bakterierna och hela cykeln börjar igen.

Det gör fullständig mening att det bästa sättet att bli av bakteriell vaginit är att eliminera orsaken i första hand, tillsammans med hjälp av behandling som kommer att öka de goda bakterierna, snarare än att döda den.

Det kan vara svårt att fastställa den exakta orsaken till BV hos många kvinnor, eftersom det kan finnas olika orsaker. Vanliga orsaker är overwashing (som skalar slidan av dess naturliga smörjmedel), douching, ett byte av sexpartner, rökning eller ens bara vara krasslig. Väldigt ofta finns det ingen uppenbar anledning alls! Detta innebär att om du vill veta hur man kan bli av bakteriell vaginit naturligt, är det bästa sättet att använda flera olika angreppssätt som använder olika strategier för att stärka kroppens försvar och undvikande av alla kända vanliga orsaker.

Två vanliga ämnen som kan hjälpa dig bli av bakteriell vaginit är naturligt levande, naturlig yoghurt och tea tree olja. Live yoghurt är rikt på probiotiska bakterier som kan förbättra kroppens egna leveranser. Bara blöt en tampong i yoghurt och lägg in i slidan för en timme eller så. Tea tree olja kan användas i slidan i pessaren form där dess naturliga antibakteriella egenskaper kommer snabbt komma till jobbet, ta död på skadliga bakterier.

Andra enkla naturliga behandlingar inkluderar tvättning endast två gånger dagligen, med oparfymerad tvål och undvika bär syntetiska trosor eftersom de kan fånga in värme och fukt, vilket skapar goda förutsättningar för bakterietillväxt. Om du befinner dig i en sexuell relation, försök att undvika samlag helt medan du har symptom, eller åtminstone, alltid använda kondom.

Om det här är ditt första attacken av BV eller dina symtom är milda, kanske du upptäcker att dessa enkla steg är allt som behövs. Men om du lider av upprepade attacker, kommer du vill veta hur man kan bli av bakteriell vaginit en gång för alla.

Även om det inte skadligt i ett tidigt skede, om bakteriell vaginit lämnas obehandlad kan den leda till äggledarinflammation och kan även göra vissa kvinnor infertila. Därför är det alltid en bra idé att behandla sjukdomen omgående. Du är särskilt utsatta om du får upprepade attacker.

Genom att behandla BV naturligt, kan du snabbt återställa balansen i slidan och komma tillbaka till det normala inom ingen tid, även om du är en långsiktig lidande.