hudvård tips för att undvika torr hud på vintern

Bara ungefär samtidigt som löven faller av träden i krispiga klasar, hittar du din hud flagna på konstiga ställen om din kropp. Små, torra vita linjer på dina händer och fötter verkar som vintern drar en karta över de hårda månader framöver. Xeros – eller, mer helt enkelt, torr hud – kan vara en mer ovälkommen besökare än Jack Frost, men din hud behöver inte vara utsatt för kyla, oregerliga säsong. Det finns olika produkter och metoder som du kan använda för att se till att din hud inte blir irriterad på vinterns otäck bita.
vikten av hydratisering
En blomma, om de föreligger i en kastrull och förnekade vatten, kommer säkert att torka ut. Precis som en växt kräver vatten för att överleva, så gör din hud. Det yttre lagret av huden är faktiskt består av en blandning av döda hudceller som flyter i de oljor som naturligt produceras av cellerna levande hud under. Detta lager av hud ansvarar för tätning fukt i kroppen, och dess tillstånd avgör hur slät och följsam din hud kommer att kännas.
Utan ordentlig hydrering, kan ditt yttre lagret av huden inte fungerar och blir allt mer benägna att torka ut i det kalla vintervädret. När du lägger till andra hud-torkning element i mixen – såsom varmt vatten, alltför tvålvatten, exponering för intensiv kemikalier, åldrandet och allt annat som skalar bort de naturliga oljor produceras av huden – det yttre skiktet kan faktiskt börja krymper när det torkar. Detta kan orsaka små vita sprickor, vilket exponera känsliga levande celler under för att skadliga bakterier och ämnen.
dusch smarta
Ett sätt att bekämpa torr hud är att ge din kropp en hälsosam dos av vatten varje dag genom att duscha, men det är hur du duschar lika viktigt som hur ofta.
Inte för varmt. Se till att du duscha bara en gång per dag i minst 10 minuter i varmt vatten – inte hett. (Din hud är naturligt medföljer sina egna oljor och alla som någonsin tvättade en oljig pan vet exakt vad varmt vatten gör att fettet.)
Håll det kort. Bad är okej, så länge du inte unnar och spenderar mer än 10 eller 15 minuter nedsänkt i vattnet. Även om det kan verka som ett bra sätt att återfukta huden, kan bada faktiskt torkar ut vår hud (kom ihåg att när du bor i vattnet för länge dina fingertoppar och tår blir skrumpna) och gör mer skada än nytta.
Undvik hårda tvålar. Håll dig borta från hårda kropp tvättar liksom doftande eller slipande produkter. Istället väljer en mild, återfuktande mjölk eller rengöringsmedel, såsom kamomill Cleansing Lotion från Peter Thomas Roth.
Klappa torrt. Så fort du är klar duscha eller bada, klappa huden torr med en ren handduk. Gnugga inte, eftersom detta kommer att ta bort hudens naturliga oljor.
Täta med lotion. Det är viktigt i detta skede att täta vattnet i huden för att hålla den från att avdunsta, en enkel fuktkräm såsom oljefri lotion från Peter Thomas Roth kollektion räcker.
fuktgivande tips
Under hela dagen, applicera ytterligare behandlingar av lotion eller hudkräm som behövs. Det finns hundratals lotion, krämer och produkter för alla hudtyper. Här är några tips för återfuktande effektivt:
Använd SPF. Exponering för solens skadliga strålar kan orsaka torrhet samt leda till hudcancer. Inkludera i din hudvård rutin den dagliga tillämpningen av en skyddande fuktkräm, såsom Max All Day Moisture Defense Lotion med SPF30 från Peter Thomas Roth.
Håll en salva på handen. Medan vissa produkter skapas endast för vissa områden i huden, är Rosebud Salve allmänt händig för att ge en extra fuktgivande lyft för särskilt torra, nariga eller spruckna hudområden. Det är ett måste i din arsenal mot vintern torrhet. Rosebud Salve har funnits i mer än 100 år, och kan användas på läppar, ansikte och kropp likadana. Förutom fuktgivande, kan Rosebud Salve användas i stället för tvålvatten för att säkert ta bort makeup.
Exfolierar minimalt. Ta din exfolierande regim ner ett hack, eftersom detta band ditt yttre lagret av huden och bidrar till vintern torrhet.
Cocoon din kropp med olja, lotion, mjukgörande och krämer (oavsett din njutning kan vara) och hålla huden så hydrerad som möjligt. Det sista du vill ha från vinterns kalla, torra andetag är en uppsjö av flingor som inte kan rullas in jolly snögubbar.