hemorragisk cysta – vad är en hemorragisk cysta och blöder dåligt

Den mänskliga kroppen är en anmärkningsvärt komplext organ. I nästan alla fall, tusentals celler fungerar perfekt i harmoni för att skapa vävnader, organ och system. När du tänker på hur fantastiskt det är, Tanken svindlar.

Men på grund av det stora komplexiteten i varje system, det finns en distinkt potential för frågor. När man diskuterar en kvinna, är hennes reproduktiva systemet en delikat system som kan vara benägna att problem. Cystor på äggstockarna är en vanlig typ av problem som kvinnor upplever. Det finns olika typer av cystor, alla med olika källor och olika orsaker och komplikationer.

förstå vad hemorragisk innebär

När du ser ordet hemorragisk, är det en bra indikation på att det blöder inblandad. Blödningen kan associeras med många medicinska tillstånd och inte bara cystor.

En hemorragisk cysta vanligtvis förknippas med funktionella cystor-de som kommer från ganska normala. När en kvinnas kropp ägglossning, är cystor bildas som en normal del av processen.

Men de inte alltid försvinna som de borde, denna situation skapar en funktionell cysta. Om en funktionell cysta blöder, är det nyutnämnda som en hemorragisk cysta.

inte blöder illa?

Det är förvisso inte idealiskt att ha blödningar i kroppen. Men när du talar med din läkare om en hemorragisk cysta, är det viktigt att hålla saker fast i perspektiv.

En hemorragisk cysta är osannolikt att orsaka allvarliga komplikationer. Mest funktionella cystor, även de som är hemorragisk i naturen, kommer att försvinna utan medicinska ingrepp. Du kanske har några buksmärtor, vilket skulle vara det enda igenkännbara tecken på att cysta är ens närvarande. Om cystor spricker, kan det släppa blod-spetsad vätska i bukhålan, men även det borde inte vara alltför allvarlig eller kräva operation.

hormonet anslutning

Oavsett vilken typ av cystor på äggstockarna du sysslar med, finns det sannolikt någon form av hormonell komponent. Din kvinnliga hormoner styra rätt åtgärder i det reproduktiva systemet, ge signal att utveckla ett ägg, släppa den och börja cykeln igen.

När cystor på äggstockarna utvecklas, många människor misstänker att krångla hormoner är åtminstone delvis att skylla. Hormoner bidrar till både funktionella och komplexa cystor och kan vara spelare i villkor som endometrios, PCOS eller ens fibroida livmoder cystor.

vad kan jag göra?

När du diagnostiseras med din första funktionella eller hemorragisk cysta, kommer läkaren troligen inte göra något alls. Han kan övervaka ditt tillstånd för att säkerställa att det inte finns några ytterligare komplikationer.

Dessutom kan hormon-reglerande läkemedel, såsom födelsekontroll, förskrivas. Men det finns alltid nackdelar med att ta ett mer medicinskt synsätt, speciellt när man talar om känsliga organ som det reproduktiva systemet.

Eftersom läkaren kommer att bli så hands-off, är detta verkligen ett perfekt tillfälle för dig att ta en mer holistisk och naturlig metod. Hormoner kan regleras via kost och motion, överraskande.

Det finns även örter och homeopatiska preparat som är särskilt utformade för att öka reproduktiv hälsa och funktion. Slutligen, om din läkare inte rekommendera operation, alltid undersöka alla dina alternativ helt innan de bestämmer sig, särskilt de holistiska synsätt som är mindre påträngande.