hemma behandling för bakteriell vaginos

Om du lider av bakteriell vaginos, som många kvinnor, kanske du har upptäckt att läkemedel som du får från din läkare bara inte drabbade plats, åtminstone inte permanent. Visst, antibiotika kommer sannolikt att ge viss tillfällig lättnad, men vad de inte gör är hantera den bakomliggande orsaken.

Å andra sidan, kan hemma behandling för bakteriell vaginos vara mycket effektiv. Det finns oftast inget behov av dyra behandlingar som helt enkelt skära ut vad som orsakar din BV kan förhindra en upprepning. I själva verket kommer god praxis (när du vet vad det är!) Vara effektivt, tillsammans med, kanske, en del åtgärder för enkel symtomlindring.

Ett förvånansvärt vanligt och ändå ofta förbisedd orsak till BV är att göra med tvätt och hygien. Dock kan det inte vara vad du tycker. Många kvinnor tror att villkoret orsakas av dålig hygien när det i själva verket är det tvärtom. Enkla åtgärder som att kräkas, tvätta för mycket, använder parfymerade skumbad och tvålar, kan även ditt val av tvättmedel utlösa alla en attack. Bra hemma behandling för bakteriell vaginos kan alltså vara så enkelt som att använda oparfymerad produkter på eller runt underlivet och kanske byta till en mild baby-vänliga rengöringsmedel, speciellt för dina underkläder.

En annan vanlig trigger är rökning. Det är lite känt faktum att kvinnor som röker är mycket mer benägna att drabbas av BV. Vidtar åtgärder för att stoppa kommer inte bara att bidra till att förhindra bakteriell vaginos men kommer att vara till nytta för din hälsa.

Kvinnor som är bristfällig i allmänhet i vissa vitaminer och spårämnen är också mycket mer benägna att drabbas av upprepade utbrott som deras totala motståndet är lågt. En enkel hemma behandling för bakteriell vaginos är därför att äta en sund och balanserad kost som innehåller massor av färsk frukt och grönsaker, en portion magert protein varje dag och ett par portioner av komplexa kolhydrater. Det kan också vara bra att ta en bra allround-vitamin-och mineraltillskott.

Även BV är normalt inte skadligt, kan upprepade utbrott kan ibland inflammatoriska sjukdomar som i sin tur kan leda till infertilitet. Det är därför klokt att behandla sjukdomen snabbt.