havandeskapsförgiftning hotar mor och barn

Havandeskapsförgiftning eller graviditet-inducerad hypertoni är en av riskerna med graviditeten. Det är vanligt under den första graviditeten och dess ökar förekomsten med flera födslar.

I de flesta fall orsakar preeklampsi ett något förhöjt blodtryck. Men om blodtrycket fortsätter att stiga, kan preeklampsi vara ett allvarligt problem för både mamman och barnet.

“Det enda botemedlet för havandeskapsförgiftning är leverans av barnet. Om preeklampsi utvecklas i slutet av graviditeten, är leveransen den självklara lösningen. Om du är diagnosen havandeskapsförgiftning tidigare i graviditeten, du och din läkare inför den delikata uppgiften att förlänga din graviditet att låta ditt barn mer tid att mogna, utan att du eller ditt barn löper risk för allvarliga komplikationer, “sade Mayo Clinic .

Bortsett från högt blodtryck, andra tecken och symptom på havandeskapsförgiftning är proteinuri (protein i urinen, vanligtvis en indikation på njursjukdom) efter 20 veckors graviditet, och ödem (svullnad) i händer, fötter och ansikte.

Patienten kan också uppleva svår huvudvärk, tillfällig synförlust eller dimsyn, illamående och kräkningar, yrsel och plötslig viktökning.

Kvinnor som får mer än tre pounds per vecka under den andra trimestern eller mer än ett halvt kilo i veckan under tredje trimestern av graviditeten bör rådfråga en läkare om möjligheten av havandeskapsförgiftning.

Din risk att utveckla havandeskapsförgiftning ökar om du har en historia av tillståndet, är över 35, överviktiga och har högt blodtryck, diabetes eller njursjukdom.

Obehandlat kan tillståndet leda till komplikationer som havandeskapsförgiftning. Omkring fem procent av kvinnor med preeklampsi utveckla denna livshotande tillstånd som kännetecknas av partiell blindhet, kräkningar, njur-och leverskador, kramper, chock, för tidig födsel och död mor och barn.

“När preeklampsi inte kontrolleras, eklampsi – vilket är väsentligt preeklampsi plus anfall – kan utvecklas. Symtom på havandeskapsförgiftning inkluderar övre högra buksmärtor, svår huvudvärk, synproblem och förändring i mental status såsom minskad vakenhet. Eklampsi kan permanent skada en mors vitala organ, inklusive hjärnan, levern och njurarna. Vänster obehandlad kan eklampsi orsaka koma, hjärnskada och död för både mor och barn, “varnade Mayo Clinic.

Orsaken till preeklampsi är okänd, men läkarna tror att det kan vara en störning i immunsystemet eller resultatet av en dålig kost eller skador på blodkärlen.

För att minska dina chanser att havandeskapsförgiftning, bibehålla en hälsosam vikt redan innan du är gravid. Du kan göra detta med hjälp av Zyroxin, en säker och naturligt komplement som kommer att maximera din viktminskning genom sin unika fettförbrännande ingredienser.